28 Nisan 2024
  • Ankara21°C
  • İstanbul16°C
  • Bursa20°C
  • Antalya29°C
  • İzmir24°C

BİYOLOJİK/BİYOTEKNOLOJİK ÜRÜNLERİN STABİLİTE VERİLERİNE İLİŞKİN ÖNEMLİ DUYURU

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbî Cihaz Kurumu tarafından Biyolojik/biyoteknolojik ürünlerin stabilite verilerine ilişkin önemli duyuru yayımlandı.

Biyolojik/biyoteknolojik ürünlerin stabilite verilerine ilişkin önemli duyuru

28 Haziran 2017 Çarşamba 11:38

Biyolojik/Biyoteknolojik Ürünlerin Stabilite Verilerine İlişkin Önemli Duyuru

21.06.2017 tarih ve E.2259 sayılı Biyolojik/Biyoteknolojik Ürünler Stabilite Verileri Hk. konulu makam oluruna istinaden; Ruhsat başvurusunda bulunulacak biyolojik/biyoteknolojik ürünlerde başvurunun ön incelemesinin kabul edilebilmesi için ilgili stabilite kılavuzları esas alınarak;

Biyolojik/Biyoteknolojik ürünlerde bitmiş ürün raf ömrü 6 aydan fazla olan ürünlerin stabilite verilerinin en az 6 ay olacak şekilde sunulması gerekmektedir. Bitmiş ürün raf ömrü 6 aydan az olan Biyolojik/Biyoteknolojik ürünlerde ise ürün bazında değerlendirme yapılarak sunulması gereken minimum stabilite süresi Kurumumuz tarafından belirlenecektir. 

Biyolojik/Biyoteknolojik ürünlerde etkin madde raf ömrü 6 aydan fazla olan ürünlerin etkin madde stabilite verilerinin en az 6 ay olacak şekilde sunulması, etkin madde raf ömrü 6 aydan az olan ürünlerde ise ürün bazında değerlendirme yapılarak sunulması gereken minimum etkin madde stabilite süresi Kurumumuz tarafından belirlenecektir. 

Beşeri Tıbbi Ürünler Ruhsatlandırma Yönetmeliğine göre ruhsat başvurusunda bulunulacak Biyolojik/Biyoteknolojik ürünler için 19.06.2017 tarihinden itibaren CTD (Ön İnceleme) sürecinin yukarıda belirtilen açıklamalar doğrultusunda kabul edilebileceği hususu firmalara önemle duyurulur.

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA