03 Mayıs 2024
  • Ankara12°C
  • İstanbul13°C
  • Bursa11°C
  • Antalya20°C
  • İzmir17°C

BU MERKEZ TÜRKİYE’NİN NIH’İ OLACAK!

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Türkiye’nin sağlıktaki vizyonunu değiştirecek TÜSEB’in ABD’de Başkan Obama’ya bağlı Ulusal Sağlık Enstitüsü’ne (NIH) benzer olacağını açıkladı.

Bu merkez Türkiye’nin NIH’i olacak!

11 Mart 2015 Çarşamba 08:42

Özlem Yurtcu Karabulut

Erdoğan’ın Türkiye’nin gelecekteki sağlık vizyonu için özel olarak önem verdiği Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) çatısı altında, 6 ayrı başkanlık kurulacak. Bunlar, kişiye özel kanser tedavisinden (ONKOGEN) biyoteknolojiye dek Türkiye’yi en çok ilgilendiren sağlık ve bilimsel altyapı konularında çalışacak, Türkiye’yi bu alanlarda dışa bağımlı olmaktan kurtaracak.

Türkiye’nin NIH’i olacak

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Türkiye’nin sağlıktaki vizyonunu değiştirecek TÜSEB hakkındaki detayları star’a anlattı.

TÜSEB’in ABD’de Başkan Obama’ya bağlı Ulusal Sağlık Enstitüsü’ne (NIH) benzer olacağını açıklayan Prof. Dr. Gümüş, “NIH kanser dahil tüm enstitüleri tek merkezde topluyor, hatta FDA yani ulusal gıda ve ilaç denetim kurulu da bu enstitüye bağlı. Yeni kurulan  enstitü ile Türkiye’yi ilgilendiren sağlık çalışmaları tek merkezde toplanacak” dedi.

Gümüş, enstitüler hakkında şu bilgileri verdi: Bu ay içinde Kanser, Biyotenoloji ve Kalite Akdeditasyon Enstitü Başkanlıkları olacak. Ardından Kronik Hastalıklar, Tamamlayıcı ve Geleneksel Tıp ile Anne Çocuk Ergen Sağlığı Enstitüsü Başkanlıkları kurulacak. Bakanlar Kurulu kararıyla yeni enstitü başkanlıkları eklenecek. Bağımlılıkla Mücadele Enstitüsü de planlananlar arasında. Ayrıca Sağlıkta İletişim Enstitüsü de sağlıkta şiddeti önlemek için çalışacak.  

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA