02 Mayıs 2024
  • Ankara12°C
  • İstanbul13°C
  • Bursa14°C
  • Antalya21°C
  • İzmir18°C

BURSA'DA İLK DEFA FET (DONMUŞ FİL HORTUMU) TEKNİĞİ İLE AMELİYAT

Bursa'da ilk defa yapılan FET Ameliyatı tekniği ile başarıyla gerçekleştirilen ameliyat sonucu hasta sağlığına kavuştu.

Bursa'da ilk defa FET (donmuş fil hortumu) tekniği ile ameliyat

27 Şubat 2017 Pazartesi 10:11

2 sene önce şiddetli göğüs ağrısıyla gittiği merkezde rahatsızlığı kas ağrısı olarak yorumlanıp taburcu edilen 64 yaşındaki hasta, diz problemi nedeniyle ameliyat olacakken yapılan tetkiklerde aort diseksiyonu (yırtığı), emininde sakküler (aort duvarının bir kısmında) anevrizma, arkus (beyin damarlarının çıkış bölgesi) ve proksimal dessendan (inen aortanın başlangıcı) aort anevrizmaları koroner arter hastalığı tanıları kondu.

Bu tür hastalarda bir yıllık yaşama ihtimali %10'dan az olması sebebiyle acil ameliyat kararı alındı. Hastada damar genişlemesi ve yırtılmasının nedenleri olarak genetik yatkınlık yanında, yüksek tansiyon, sigara ve KOAH olmasıda ameliyatı riskli yapan nedenler arasında geliyordu. Daha önce iki aşamalı yapılan ameliyat teknikleriyle her 4 kişiden biri hayatını kaybediyordu.

Şu an FET ameliyatı tekniği (donmuş fil hortumu) ile tek ameliyatta kişi sağlığına kavuşabiliyor. Aort cerrahisiyle uğraşan hastanelerden biri olan Özel Bursa Anadolu Hastanesi'nde Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Ayhan Müdüroğlu tarafından Bursa'da ilk defa yapılan FET Ameliyatı tekniği ile başarıyla gerçekleştirilen ameliyat sonucu hasta sağlığına kavuştu.

Yorumlar
SON DAKİKA