29 Nisan 2024
  • Ankara17°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa16°C
  • Antalya30°C
  • İzmir23°C

CEP TELEFONUNDAKİ ÜRKÜTÜCÜ GERÇEK!

Nobel Ödülü Amerikan Onkolog Devra Davis, cep telefonlarının zararlarını anlatan kitabıyla sarsıcı açıklamalarda bulundu.

Cep Telefonundaki Ürkütücü Gerçek!

12 Kasım 2010 Cuma 16:22

Dünyanın en önemli kanser uzmanlarından biri olarak bilinen Nobel ödüllü Amerikalı Devra Davis, yeni kitabı "Disconnect" (Bağlantıyı kes) ile gündeme oturdu.

Devra Davis, kitapta, cep telefonu endüstrisinin büyük çabaları sonucunda bu cihazın zararlarını göstermeye çalışan saygın bilim adamlarının karalandığını, hatta dünyanın bir numaralı sağlık otoritesi Dünya Sağlık Örgütü’nde bile cep telefonu zararları konusunda entrikalar döndüğünü yazdı.

Devra Davis, cep telefonlarının ileride sağlık sorunlarına hedef olabileceğini düşünen sigorta şirketlerinin bile insanları cep telefonlarına karşı sigorta etmediğini belirtti.

Büyük Tehlike
Avrupa Birliği tarafından desteklenen bir araştırmada da, cep telefonundan yayılan radyo dalgalarının, hücrelerin normal olarak çalışmasına engel olduğunun tespit edildiğini belirten Davis, araştırmanın bu bölümünün saklı tutulduğunu savundu.

Davis’in aktardığı bilgiye göre, Rus bilim adamları cep telefonu kullanan 5-12 yaş arası çocuklar üzerinde yaptıkları 5 yıllık araştırma sonucunda, bu çocukların cep telefonu kullanmayan yaşıtlarına oranla beyin kapasitesinde düşme, dikkat dağınıklığı ve öğrenme bozuklukları tespit etti.

Davis, çocukların cep telefonları kullanmasına sadece Fransa ile İsrail’de sınır getirildiğine de dikkat çekti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA