03 Mayıs 2024
  • Ankara14°C
  • İstanbul14°C
  • Bursa12°C
  • Antalya20°C
  • İzmir19°C

CHECK-UP YAPTIRMIYOR, KANSERDEN KORKUYORUZ

Türkiye'nin sağlık haritasına göre toplumun sadece 4'e 1'i check-up yaptırırken büyük kesimi ise kanserden korkuyor. En çok burnumuzu beğenmiyor fırsatını bulduğumuz anda estetiğe koşuyoruz!

Check-up yaptırmıyor, kanserden korkuyoruz

10 Mayıs 2016 Salı 11:55

Doruk ÇAKAR

Aksigorta tarafından İstanbul, Ankara, Adana, İzmir, Bursa, Kayseri, Malatya, Samsun, Erzurum, Tekirdağ, Diyarbakır ve Trabzon'da yaşayan, 18 - 50 yaş arası deneklerle gerçekleştirilen araştırmada ilginç sonuçlar çıktı.

'Gerek yok' diyerek gitmiyorlar

Araştırmaya göre her dört kişiden biri check-up yaptırıyor, yüzde 51'i gerek duymuyor, yüzde 18'i vakit ayıramıyor! Check-up yaptırmayanların düzeyi yüzde 73 iken kanser gibi erken teşhisin çok önemli olduğu bir hastalıktan çok korkuyor.

Kimse burnunu sevmiyor

Araştırmaya katılanların yüzde 70'i estetik operasyona karşı olmadığını belirtirken bu gruptaki her dört kişiden biri bir gün kendisinin de estetik operasyon yaptırabileceğini belirtiyor. Estetik operasyon yaptırmak isteyenler arasında yüzde 36 burnundan memnun değil. Karın gerdirme ve saç ektirme de burun ameliyatlarının ardından geliyor.

Dişçi fobimiz çok!

Katılımcıların yüzde 21'i şimdiye kadar hiç göz muayenesi yaptırmadığını belirtirken, her dört kişiden biri de gözlük kullanıyor. Araştırmaya göre dişçi korkusu da azımsanmayacak düzeyde. Katılımcıların yüzde 21'i dişçiden korktuğunu belirtiyor. Bu düzey kadınlarda yüzde 26'yken erkeklerde yüzde 16'ya düşüyor. Türkiye'de diş ağrısı çekenlerin oranı ise yüzde 96.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA