06 Mayıs 2024
  • Ankara9°C
  • İstanbul13°C
  • Bursa9°C
  • Antalya18°C
  • İzmir15°C

CHP HASTANE BİNALARININ ÜNİVERSİTEYE DEVRİNİ DESTEKLEYECEK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Ankara yolu üzerindeki yeni hastanenin hizmete açılmasından sonra mevcut Devlet Hastanesi binasının ...

CHP hastane binalarının üniversiteye devrini destekleyecek

16 Ocak 2012 Pazartesi 15:50

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Ankara yolu üzerindeki yeni hastanenin hizmete açılmasından sonra mevcut Devlet Hastanesi binasının Uşak Üniversitesi’ne devredilmesi konusuna destek vereceklerini söyledi.
Ankara yolu üzerinde Şeker Fabrikası mevkiindeki inşaatı devam eden yeni hastane binasının 400 yataklı olduğunu mevcut iki hastanenin ise 750 kapasiteye sahip olduğunu belirten Dilek Akagün Yılmaz, “Mevcut hastanelerin sağlık birimi olarak kullanılmaya devam edilmesini istiyoruz. Ancak Uşak Üniversitesi mevcut hastane binasının kendilerine tahsis edilmesini istemiş. Böyle bir konu gündeme gelirse bu öneriyi sonuna kadar destekleriz” dedi.

CHP Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz yeni hastanenin hizmete açılmasından sonra mevcut hastane binalarının TOKİ’ye devredilmesini istemediklerini belirterek, “Biz CHP olarak bu konunun sürekli kent gündeminde tutulmasını istiyoruz. Mevcut hastane binalarımızın olduğu alan kent merkezinde bulunduğu ranta dönüştürülmesini istemiyoruz. Bu nedenle TOKİ’ye devrine karşı çıkıyoruz. AK Partili milletvekili arkadaşlarım bu alanların TOKİ’ye devredilmeyeceğini söylüyor. Ancak bu konuda şuana kadar hiçbir adım atılmış değil. Yerel medyanın ve sivil toplum örgütlerinin bu konuyu gündemde tutmasını istiyoruz. Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısında bu alanların kendilerine devredilmesini istediklerini ifade etmiş. Bu alanları üniversite, sağlık bilimleri için kullanmak istiyor. Bundaki amaç Tıp Fakültesi için bir alt yapı oluşturmak. Bu nedenle bu talep gündeme gelirse sonuna kadar destekleriz” dedi.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA