28 Nisan 2024
  • Ankara17°C
  • İstanbul13°C
  • Bursa13°C
  • Antalya21°C
  • İzmir16°C

CHP'DEN ÖĞRENCİLERİ SEVİNDİRECEK TEKLİF

CHP'li Atıcı, bir işte çalışmayan ve yetim maaşı veya nafaka dışında herhangi bir gelire sahip olmayan öğrencilerin sağlık hizmetlerindeki katılım payından muaf tutulması için kanun teklifi verdi.

CHP'den öğrencileri sevindirecek teklif

30 Ekim 2012 Salı 11:46

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, yükseköğretim kurumlarında öğrenim görmekte olan ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerinden aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışmayan ve yetim maaşı veya nafaka dışında herhangi bir gelire sahip olmayanların sağlık hizmetlerindeki katılım payından muaf tutulması için kanun teklifi verdi. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, TBMM Başkanlığı'na Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni sundu.

Teklif, kanundaki yükseköğretim öğrencilerin bir kısmının sağlık hizmetlerindeki katılım payından muaf tutulmasına ilişkin düzenlemeyi genişletiyor. Teklife göre yükseköğretim kurumlarında öğrenim görmekte olan ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerinden aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışmayan ve yetim maaşı veya nafaka dışında herhangi bir gelire sahip olmayanlar sağlık hizmetlerindeki katılım payından muaf tutulacak.

Teklifin gerekçesinde, yoksulluk sınırında olan ve asgari ücretle geçinmeye çalışan milyonlarca aile olduğuna dikkat çekilerek, "Bu dar gelirli ailelerin yüksekokulda okuyan çocukları hastalandıklarında, sağlık hizmetlerinden faydalanmak için katılım payı adı altında paralar ödemektedir. Bu kanun teklifi ile vatandaşlar arasında Anayasal eşitlik hakkının korunması sağlanmış olacak ve geleceğimiz olan gençlerimiz Anayasal hak olan "sağlık hakkı'ndan parasız faydalanmış olacaktır" denildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA