29 Nisan 2024
  • Ankara24°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa15°C
  • Antalya24°C
  • İzmir23°C

ÇİÇEKLERİN SAÇLARINIZ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

Saç bakımında çiçeklerin gücünden yararlanın... Doğa yine saçlarımız için en güzel ve en yararlı olanı bizlere sunuyor. Kurtulmak istediğimiz saç sorunlarına ...

Çiçeklerin saçlarınız üzerindeki etkisi

24 Mayıs 2013 Cuma 15:46

Saç bakımında çiçeklerin gücünden yararlanın...

Doğa yine saçlarımız için en güzel ve en yararlı olanı bizlere sunuyor. Kurtulmak istediğimiz saç sorunlarına çözüm getiren çiçekler, saçlarımızın tazeliğine kavuşması için imdadımıza yetişiyor.

Gül

İnce ve hassas saçlarlar için çok faydalı olan gül suyu, birçok saç bakım ürünün ve şampuanın da içeriğinde yer alıyor. Saç derisine giden kan akışını hızlandırarak saçı besliyor. Duştan sonra saçlarımızı gülsuyuyla durulayarak güçlendirebiliriz.

Kamelya

Kamelya yağı kuru saçları onarıyor ve saça dinginlik kazandırıyor. Saçlarımızı yıkamadan önce kamelya yağını tavada biraz ısıttıktan sonra parmak uçlarımızla saç derimize masaj yaparak yedirmeliyiz.

 



Latin çiçeği

Latin çiçeğinin hem yaprakları hem meyveleri kepeğe ve saç dökülmelerine karşı oldukça etkili... Eşit miktarda ısırgan kökü ve latin çiçeği meyvelerini karıştırıp, 0.5 litre alkol ekliyoruz., 1 ay boyunca muhafaza edeceğimiz bu karışımı 5 günde bir çalkalayarak karıştırmalıyız. Haftada 2 defa bu karışımı saçlarımıza uyguluyoruz.

Lavanta

Rahatlatıcı etkisiyle tanınan lavanta, saç sağlığı için de son derece faydalı. Kaynamakta olan suyun içine bir tutam lavanta koyalım. Yaklaşık 5 dakika demleyelim. Demlenmesi tamamlandığında ılınması için bekleyip süzelim. Demlediğimiz lavanta suyuyla temiz saçları durulayıp etki etmesi için yarım saat bekleyelim. Kısa bir süre sonra saçlarımızdaki farkı hissedeceğimize eminiz.
 

 


Papatya

Papatya saçı canlandırıyor ve özellikle sarı saçlara parlaklık kazandırıyor. Bir yemek kaşığı papatya, iki yemek kaşığı devetabanı, bir yemek kaşığı sarı kantaronu karıştıralım. Bir litre su ekleyerek demleyelim. Soğumasını bekledikten sonra pamuk yardımıyla saç derisine uygulayabiliriz.

elmaelma.com
 

Yorumlar
SON DAKİKA