02 Mayıs 2024
  • Ankara15°C
  • İstanbul16°C
  • Bursa16°C
  • Antalya22°C
  • İzmir22°C

ÇOCUK HASTANESİNDE ÇOCUK DOKTORU YOK

Kastamonu’daki Şerife Bacı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin adı çocuk hastanesi. Ancak hastanede çocuk doktoru yok.

Çocuk hastanesinde çocuk doktoru yok

06 Ekim 2010 Çarşamba 09:20

Kastamonu’daki Şerife Bacı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin adı çocuk hastanesi. Ancak hastanede çocuk doktoru yok. Hastaneye gelen çocuklar, acil vaka değilse geri dönüyor.
Uzun yıllar SSK Hastanesi olan hastane, Sağlık Bakanlığı’na devredilince kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesi olarak branş hastanesine dönüştürüldü. Ama hekim sıkıntısı giderilemedi. Geçen aylarda atanan hekim askerlik kararı aldırınca göreve hiç başlamadı. Bir çocuk hastalıkları uzmanı Ankara Kızılcahamam’a atandı. Bir diğer hekim yıllık izne ayrılıp diğeri sağlık sorunları nedeniyle rapor alınca hastanede hiç çocuk doktoru kalmadı!
20 gündür çocuk doktoru olmayan ve günde ortalama 300 çocuğun muayene edildiği Şerife Bacı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde acil, yeni doğan ve yatan hastaların tedavisi ise Başhekim Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Dr. Seyfi Sarıoğlu tarafından yürütülüyor. Polikliniğe gelen çocuk hastalarsa geri dönüyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA