27 Nisan 2024
  • Ankara21°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa16°C
  • Antalya21°C
  • İzmir23°C

ÇOCUKLARIN CEP TELEFONU KULLANIMI ARAŞTIRMASI ÜRKÜTTÜ

Öğrencilerin yüzde 34'ü cep kullanıyor. Yüzde 85'i telefonlarını pantolon cebinde taşıyor, gece kapatmıyor ve yastık altında açık saklıyor...

Çocukların cep telefonu kullanımı araştırması ürküttü

28 Haziran 2010 Pazartesi 09:29

Akdeniz Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necati Dedeoğlu başkanlığında, ilköğretim öğrencilerine yönelik yapılan anket çalışmasında, 7 ve 8'inci sınıflarında okuyan çocukların yüzde 34'ünün cep telefonu kullandığı ortay çıktı. Anket sonuçlarına göre, 13 ve 14 yaşlarındaki ilköğretim 7 ve 8'inci sınıf öğrencilerinin hepsi kendisine cep telefonu alınmasını istiyor.

YÜZDE 70'İ FARKINDA

Cep telefonu olan çocukların yüzde 5C&inin ailesinde bir veya iki, yüzde 4(7ının ailesinde ise 3 veya 4 cep telefonu bulunuyor. Çocukların yüzde 70'i cep telefonlarının zararlarını biliyor.Çocukların yüzde 34'ü cep telefonu ile günde 11 dakikadan fazla konuşuyor. Yüzde 85'i telefonlarını pantolon cebinde taşırken, yüzde 68'i gece telefonu kapatmıyor, yastık altında açık olarak saklıyor.

ÖĞRETMENLERDE DURUM

Yüzde 9Cı cep telefonu kullanan öğretmenlere, 'Çocukların cep telefonu ile konuşmasında sakınca var mı?' diye sorulduğunda ise, yüzde 95'i evet' yanıtını verdi. Öğretmenlerin yüzde 25'i 'Çocuğunuzda cep telefonu var mı?' sorusuna evet' dedi. Öğretmenlerin yüzde 61'i 'Öğrencilere cep telefonu hakkında eğitim veriyor musunuz' sorusuna evef yanıtı verdi.

UZAK TUTUN

İnsanların cep telefonları konusunda fazla bilgi sahibi olmadıklarına işaret eden Prof. Dedeoğlu, bu nedenle karaciğer, akciğer, kalp, her türlü kanser hastalıklarını cep telefonları ve baz istasyonlarına bağlayanlar olduğunu söyledi. Dedeoğlu şunları söyledi: "Çocuklar, yaşlılar, hastalar ve hamileler cep telefonundan daha fazla etkileniyor. Bu nedenle bu riskli grup, cep telefonlarından mümkün olduğunca uzak durmalıdır. Cep telefonları ile ne kadar az konuşursak o kadar az etkileniriz. Cep telefonları ile kulaklıkla konuşulmalı, gece kapatılmalı, belde taşınmamalı, telefon ilk açıldığında kulaktan uzak tutulmalıdı'

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA