02 Mayıs 2024
  • Ankara15°C
  • İstanbul16°C
  • Bursa16°C
  • Antalya22°C
  • İzmir22°C

ÇOK ÖNEMLİ ! ! ! SAĞLIK BAKANLIĞI İLE YAPILAN TOPLANTI SONUÇLANDI ! ! ! (OHSAD)

Ohsad web sitesinden alınan bilgi şöyledir; "OHSAD Yönetim Kurulu'nun Sağlık Bakanı Sayın Prof. Dr. Recep Akdağ ve üst düzey bürokratlarıyla yaptığı 3 saat süren toplantı az önce sonuçlandı. Toplantıda ortak bir çalışma grubu oluşturulmasına karar verilmi

Çok Önemli ! ! ! SAĞLIK BAKANLIĞI İLE YAPILAN TOPLANTI SONUÇLANDI ! ! !  (OHSAD)

02 Temmuz 2008 17:43

Ohsad web sitesinden alınan bilgi şöyledir; "OHSAD Yönetim Kurulu'nun Sağlık Bakanı Sayın Prof. Dr. Recep Akdağ ve üst düzey bürokratlarıyla yaptığı 3 saat süren toplantı az önce sonuçlandı. Toplantıda ortak bir çalışma grubu oluşturulmasına karar verilmiş olup bu çalışma grubu aşağıda belirtilen konular üzerinde çalışacaktır.

- Bazı branşlarda branş anlaşması yapılması
- SUT fiyatlarının yeniden yapılandırılması
- Özel hastanelerin sınıflandırılması

Bu çalışma 12 Temmuz 2008'e kadar sonuçlandırılacak ve sonuçlar Sağlık Bakanı başkanlığında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na iletilecektir.


ÖNEMLİ NOT:

- Bu çalışma sonuçlanıncaya kadar özel sağlık kuruluşları SGK'ya herhangi bir dilekçe/zeyilname vermek zorunda değildir. Ancak SGK sözleşmesini feshetmek isteyen kuruluşlar dilekçe ile başvurarak fesih sürecini başlatabilir.

- Zeyilname vermeyen özel sağlık kuruluşlarının ekranları kapatılmayacaktır. Sayın Sağlık Bakanı, konuyla ilgili olarak Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'na şahsen bilgi verecektir.

- Bugünden itibaren SGK ile anlaşmalı tüm özel sağlık kuruluşları %30 fark ile çalışmak durumundadır.

- Zeyilname vermeyen sağlık kuruluşları bu çalışmanın sonucunu bekledikten sonra, SGK ile anlaşma yapıp yapmama konusunda karar verebilir ve kararları doğrultusunda zeyilnamelerini ilgili kuruma iletebilirler."

Yorumlar
SON DAKİKA