30 Nisan 2024
  • Ankara15°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa16°C
  • Antalya26°C
  • İzmir18°C

DAL MERKEZLERİ: YENİ YÖNETMELİK ÖNCEKİLERİ KAPSAMAMALI

DİYARBAKIR (İHA) - Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen yönetmelik taslağı ile sistem dışı bırakılma kaygısı yaşayan Türkiye çapında 2 bin 500 ile Diyarbakır'da bulunan 18 cerrahi dal merkezi ortak metin yayınladı.

Dal merkezleri: Yeni yönetmelik öncekileri kapsamamalı

28 Ocak 2008 09:17

DİYARBAKIR (İHA) - Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen yönetmelik taslağı ile sistem dışı bırakılma kaygısı yaşayan Türkiye çapında 2 bin 500 ile Diyarbakır'da bulunan 18 cerrahi dal merkezi ortak metin yayınladı.

Sağlık Bakanlığı personel açığını ve denetim yetersizliğini gerekçe göstererek sistem dışı bırakmak istediği cerrahi dal merkezleri, yaşanan kaygıları ortak bir basın metni ile dile getirdi. Devletle anlaşmalı olarak sağlık hizmeti veren özel tıp ve dal merkezlerinin, taslağının son düzenlenmiş haliyle yürürlüğe girmesi halinde bunca yatırım ve isdihdam alanının yok edilmiş olacağının belirtildiği ortak metinde,
"Son yıllarda sağlıkta yapılan ve ülkemizin sağlık sorununu olumlu etkileyen köklü ve gözle görülür değişimler yaşanmıştır. Burada tabii ki en büyük görev Sağlık Bakanı Sayın Prof. Dr. Recep Akdağ ve Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'ın büyük katkıları ve emekleri sonucu oluşmuştur. Bu süreç içerisinde gerek hükümetimizin sağlık politikasına olan destek ve girişimci hekim ruhuyla hekimlerimizde üzerlerine düşen sorumluluklar çerçevesinde elinde avucunda olan bütün değerlerini ortaya koyarak ve kimileri kamudaki görevlerinden ayrılarak sağlıktaki bu olumlu değişimin içinde yer almıştır. O zamanki koşullara göre Bakanlığımızın uygun gördüğü mevzuata uygun olarak ülkemizin bütün illerinde ve Diyarbakır ilimizde de mevzuatın belirtmiş olduğu yönetmeliklere uyarak, trilyonları bulan yatırımları sağlık alanına aktarmışlardır. Bu doğrultuda özel dal merkezleri ve tıp merkezleri kurmuşlardır. Bu merkezler halkımıza uygun ve en ekonomik koşullarda son sistem cihazlar kullanarak sağlık hizmeti sunmuşlar ve sunmaya devam etmektedirler. Yine bu sağlık kurumlarında on binlerce sağlık ve yardımcı sağlık personeli ile binlerce vatandaşımıza iş olanakları sağlanmış devletimize de vergilerini zamanında ödeyerek ülke ekonomisine katkıda bulunmuşlardır. Şimdi hal böyle iken bu kuruluşlar üzerinde olumsuz sayılabilecek hiçbir neden yokken ve sağlıktaki değişim devam ederken 'yani oyun devam ederken kurallar yeniden değiştirilmeye çalışılmaktadır.' Bizler bu alandaki verimliliğimizi ve mesleki etik ilkelerimizi en üst seviyeye taşımaya çalıştığımız şu günlerde bizleri sağlıktaki bu değişimin dışında bırakmak ve tüm yatırımlarımızın heba edilmesi istenmektedir. Bu durum aklı selim hiçbir vatandaşımızın ve hükümetimizin tasvip edeceği bir durum değildir" denildi.

Ortak metinde şu ifadelere yer verildi: "Hükümetimizin sağlıktaki yeni değişimlerini tabii ki saygıyla karşılıyoruz. Ancak bu şimdi yatırım yapanlara uygulanmalıdır. Geçmişte o zamanki koşullara ve yönetmeliklere uygun olarak kurulmuş dal merkezlerini hiçbir şekilde kapsamamalı ve onlar yok sayılmamalıdır. Halkın ekonomik durumunun kötü olduğu bölgemizde ve Diyarbakır'da halkımıza kolay ulaşılabilir en modern cihazlar kullanarak, en ekonomik sağlık hizmeti sunan bu merkezlerimize başta bakanımız sayın Mehdi Eker olmak üzere milletvekillerimizi bu konuya duyarlılık göstermeye ve Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunmaya ve tüm kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz".

 

Yorumlar
SON DAKİKA