28 Nisan 2024
  • Ankara14°C
  • İstanbul13°C
  • Bursa14°C
  • Antalya17°C
  • İzmir15°C

DANİMARKALI HEMŞİRELER STAJI MANİSA'DA YAPACAK

Manisa Sağlık Yüksekokulu ile Danimarka University College Lillebaelt Hemşirelik Okulu arasından yapılan işbirliği sonucu Danimarka'dan gelen hemşire adayları Manisa'da staj yapıyor.

Danimarkalı hemşireler stajı Manisa'da yapacak

08 Mart 2013 Cuma 13:36

Manisa Sağlık Yüksekokulu, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Dilek Ergin'in öncülüğünde, Danimarka University College Lillebaelt Hemşirelik Okulu ile işbirliği yaptı.

İşbirliği kapsamında, 18 Şubat - 8 Mart 2013 tarihleri arasında 3 haftalık staj için Celal Bayar Üniversitesi'ne gelen Danimarka Unıversity College Lillebaelt Hemşirelik Okulu öğrencileri, Hafsa Sultan Hastanesi Çocuk Sağlığı Klinikleri ile Moris Şinasi Çocuk Hastanesi'nde staj yapıyorlar.

Öğrenciler Sağlık Yüksekokulu öğretim elemanları eşliğinde Manisa Sevgi Evleri Çocuk Yuvası, 9 No'lu Aile Sağlığı Merkezi ve Kanat Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret ederek, kurumlar hakkında bilgi aldılar.

Danimarka Unıversity College Lillebaelt Hemşirelik Okulu Uluslararası İlişkiler Birimi Koordinatörleri ve öğrenciler, 7 Mart 2013 tarihinde de Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'yi ziyaret ederek, Manisa ve üniversite hakkındaki görüşlerini ilettiler. Konuklar ayrıca, Manisa'nın tarihi ve kültürel mekânlarını da gezdiler. (Ramazan sındıraç - İLKHA)

Yorumlar
SON DAKİKA