27 Nisan 2024
  • Ankara26°C
  • İstanbul17°C
  • Bursa22°C
  • Antalya24°C
  • İzmir27°C

DENİZLİ'DE TERMAL SAĞLIK TURİZMİ KİTAPLAŞTIRILDI

Termal kaynakları ile tarihte önemli bir sağlık merkezi olan Denizli'de termal sağlık turizminin dünü, bugünü ve yarını kitaplaştırıldı.

Denizli'de termal sağlık turizmi kitaplaştırıldı

11 Haziran 2014 Çarşamba 12:47

Antik çağdan beri şifa kaynağı olan Pamukkale'si ile ünlü Denizli'de geçen ay düzenlenen "Denizli'de Termal Sağlık Turizminin Dünü, Bugünü ve Yarını" konulu panelde ortaya çıkan veriler birleştirilerek kitap haline getirildi.

Kalkınma Bakanlığı ve Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) desteği ile Pamukkale Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Hüseyin Özgün ve Prof. Dr. Süleyman Barutçu'nun danışmanlığında hazırlanan "Denizli'de Termal Sağlık Turizminin Dünü, Bugünü ve Yarını" isimli kitabın basımı, Denizli Valiliği tarafından gerçekleştirildi.

Mevcut durum analizi ve eylem planının yer aldığı kitapta,Termal Sağlık Kenti'nin oluşturulması çalışmaları kapsamında Karahayıt'ta 'Pamukkale Kür Bölgesi Yönetimi'nin oluşturulması, Altyapı ve Kentsel Donatı, İnsan Kaynakları, Ulaşım, Konaklama Tesisleri, Tanıtım, Pazarlama ve Markalaşma gibi birçok konu değerlendiriliyor. Termal sağlık turizminde yaşanan sorunların ele alındığı kitapta alınması gereken tedbirlere yer veriliyor.

Yorumlar
SON DAKİKA