30 Nisan 2024
  • Ankara18°C
  • İstanbul16°C
  • Bursa16°C
  • Antalya28°C
  • İzmir20°C

DEVLET HASTANESİ ARAÇ BULABİLİRSE HASTALARA EVDE BAKACAK

Isparta'da hastaneye gelemeyecek durumda olan hastalar için 'evde bakım hizmeti' başlatılacak.

Devlet hastanesi araç bulabilirse hastalara evde bakacak

01 Ekim 2010 Cuma 12:20

Isparta'da hastaneye gelemeyecek durumda olan hastalar için 'evde bakım hizmeti' başlatılacak.

Isparta Devlet Hastanesi Başhekimi Ramazan Okutan, hastaneye gelemeyen, yatalak durumdaki hastaların evinde tedavi yapılmaları yönünde bir çalışma başlattıklarını belirtti. Okutan, acil bir araca ihtiyaçları olduğunu belirterek hayırseverlere çağrıda bulundu.

Hasta yakınlarının Sağlık İl Müdürlüğü'ne müracaat etmelerini isteyen Okutan, uygun görülen hastaların evlerine ilgili doktor ve sağlık görevlilerin gidip muayene edeceklerini bildirdi. Yatağa bağlı olarak hayatlarını sürdürenlerin hastanelere gelerek tedavi olmalarının zor olduğuna işaret eden Okutan, "Hastaneye gelemeyen hastalarımızı belli periyotlarda ziyaret ederek, tedavilerini evde gerçekleştireceğiz. Bu durumda hasta hastaneye kadar gelmek zorunda kalmayacak." dedi.

Bu uygulamanın Sağlık Bakanlığı tarafından başlatıldığını ve her ilde yaygınlaştırılacağını söyleyen Okutan, Isparta'da ise gerekli altyapıyı kurduklarını kaydetti. Okutan, evde bakım hizmetini gerçekleştirebilmek için ise acil bir araca ihtiyaçları olduğunu kaydetti. Mevcut ambulansların sınırlı olduğunu söyleyen Okutan, ambulans evdeki hastaya yönlendirildiği takdirde acil vakalarda gecikme olabileceğini ve böyle bir durumda da insanların mağdur edileceğini kaydetti. Bu nedenle hayırsever vatandaşlara çağrıda bulunan Okutan, ''Evde bakım hizmetini yapabilmemiz için acil bir araca ihtiyacımız var. Bunu temin ettiğimiz takdirde önümüzdeki günlerde bu hizmeti vermeye başlayacağız." dedi.

haberaktuel.com

Yorumlar
SON DAKİKA