05 Mayıs 2024
  • Ankara16°C
  • İstanbul16°C
  • Bursa15°C
  • Antalya22°C
  • İzmir23°C

DEVLETİN KAYITLARINA ORGAN MAFYASI GİRMEDİ

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Arif Kapuağası, “organ mafyası” haberlerinin vatandaşları olumsuz etkilediğini ifade ederek, ...

Devletin kayıtlarına organ mafyası girmedi

11 Kasım 2010 Perşembe 07:30

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Arif Kapuağası, “organ mafyası” haberlerinin vatandaşları olumsuz etkilediğini ifade ederek, “Ülkemizde ‘organ mafyası’ diye bir şey yok. Emniyet ile sürekli irtibat halinde çalışıyoruz, bugüne kadar böyle bir şeyle karşılaşmadık” dedi.

Organ Nakli Haftası nedeniyle yakınlarının organlarını bağışlayan ailelerle nakil bekleyen hastaları buluşturan toplantıda duygusal anlar yaşandı.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde düzenlenen ve organ bağışının önemi vurgulanan toplantıda, Toplantının açılışında konuşan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp-Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Özdoğan, organ naklinin ölümle pençeleşen hastaları tekrar hayata döndürdüğünü belirterek, “Başka hiçbir tedavi yoktur ki bir insanın yaşaması başka bir insanın ölümüyle mümkün olsun. Konuşamayan, yemek yiyemeyen, su bile içemeyen hastalara organ naklinden sonra ‘Her şeyi yeyip içebilirsin’ diyoruz. İşte hayat bu” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA