29 Nisan 2024
  • Ankara14°C
  • İstanbul13°C
  • Bursa14°C
  • Antalya17°C
  • İzmir14°C

DİJİTAL HASTANE TÜRKİYE'YE YAYILIYOR

Sağlık Bakanlığı, devrime hazırlanıyor! Sağlığın 'F@TİH'i olarak adlandırılan projeye göre, hastanın röntgen ve ultrason gibi bilgileri bilgisayar ortamında takip edilerek, merkeze aktarılacak. ...

Dijital hastane Türkiye'ye yayılıyor

20 Nisan 2012 Cuma 09:01

Sağlık Bakanlığı, devrime hazırlanıyor! Sağlığın 'F@TİH'i olarak adlandırılan projeye göre, hastanın röntgen ve ultrason gibi bilgileri bilgisayar ortamında takip edilerek, merkeze aktarılacak. Proje ile zaman kaybı da bitecek.

Sağlık Bakanlığı, devrim niteliği taşıyan “dijital hastane” projesinin yaygınlaştırılması için çalışmalarına hız verdi. Pilot hastanelerde başlatılan proje, hem hekime, hem de hastalar büyük kolaylık sağladı. Hastanedeki bütün hizmetlerin elektronik ortamda sürdürülmesini sağlayan sistem çerçevesinde doktor ve hemşireler, her serviste bulunacak olan taşınabilir tablet bilgisayarları kullanacak. Hastanın teşhis ve tedavisi bu taşınabilir bilgisayarlara kaydedilerek, hastanenin merkezi bilgisayar sistemine aktarılacak. Hastanın günlük izlenen verilerinin yanı sıra, röntgen, ultrason, tomografi, MR gibi tüm görüntüleme bilgileri bilgisayar ortamında izlenebilecek. Hekim, hastane dışında olduğunda bile internet üzerinde bu bilgilere ulaşabilecek. Sağlık Bakanlığı böylece, vakit kaybını önleyecek, tedavi hizmetlerinin maliyeti azalacak, tıbbi hatalar ve hasta karıştırma vakalarını tamamen ortadan kaldırmayı hedefliyor.


KULLANAN HEKİMLER SEVDİ
Projenin uygulandığı Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Başhekimi Murat Bozkurt “Tablet bilgisayar kullanımı, hekimlerimiz tarafından çok tutuldu. Hekimler hastanede vizit yaptığı sırada hastanın başında tüm tetkikleri tablet ile görebiliyor. Çekilmiş röntgenleri film şeklinde oynayabiliyor. Eskiye dönük tetkikleri inceleyebiliyor” diye konuştu.
 

Gökhan KAYA

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
    SON DAKİKA