27 Nisan 2024
  • Ankara16°C
  • İstanbul16°C
  • Bursa15°C
  • Antalya18°C
  • İzmir18°C

DİKENLİ İNCİR ZAYIFLATIYOR, KABIZLIK SORUNUNU DA GİDERİYOR...

C vitamini deposu olan dikenli incir, sindirim sistemini düzenlemesi ve tokluk hissi vermesi nedeniyle zayıflamak isteyenler için doğal bir ilaç özelliği taşıyor.

Dikenli incir zayıflatıyor, Kabızlık sorununu da gideriyor...

21 Temmuz 2010 Çarşamba 11:57

Kıraç alanlarda, kurak ve kireçli topraklarda yetişen, anavatanının Güney Afrika olduğu bilinen dikenli incir, halk arasında "hint inciri" ve "frenk inciri" olarak da biliniyor.

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, doğada kendiliğinden yetişen bir kaktüs türü olan dikenli incir meyvesinin sindirim sistemini rahatlatan, bağırsak alışkanlığını düzenleyen, kabızlık sorununu gideren son derece yararlı bir meyve olduğunu söyledi. Ergezer, günde 4 tane dikenli incir yenilmesi durumunda 15 gün içerisinde en az 3- 4 kilo verilebileceğini ifade etti.

Üniversiteler tarafından yapılan kapsamlı araştırmalar sonucunda C vitamini deposu olan dikenli incirin vücut direncini artırdığı, insana güç ve zindelik verdiğine dikkati çeken Ergezer, "Dikenli incir doğada kendiliğinden yetiştiğinden tamamen organik bir ürün. Genelde Akdeniz ve Ege kıyı şeridinde görülen dikenli incir ülkemizdeki yıllık toplanma oranı 200 ton civarındadır. Bu meyve bölgemizde Tarsus'un dışında Adana ve Mersin'in yanı sıra Kıbrıs'ta da yetişmektedir" dedi.

Son yıllarda Avrupa ülkelerinden yoğun talep gelmeye başladığını belirten Ergezer, şöyle konuştu: "Yurt dışına ihracat yapan birçok firmamız özellikle Almanya, İngiltere gibi büyük Avrupa ülkelerinden gelen talep doğrultusunda dikenli incir ihraç etmeye başladılar. Avrupa insanı dikenli incirin hünerlerini öğrenmiş durumda. Umarım ülkemizde de bu ürüne gerekli ilgi gösterilir."

İHA

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA