29 Nisan 2024
  • Ankara15°C
  • İstanbul14°C
  • Bursa16°C
  • Antalya20°C
  • İzmir19°C

DİKKAT ETMENİZ GEREKEN 5 GÜZELLİK HATASI!

Hepimiz güzelleşmek uğruna pek çok şey yapıyoruz. Kimimiz kozmetik mağazalarından çıkmazken, bazılarımız geleneksel yöntemlerden medet umuyor.

Dikkat etmeniz gereken 5 güzellik hatası!

09 Ekim 2011 Pazar 12:05

Hepimiz güzelleşmek uğruna pek çok şey yapıyoruz. Kimimiz kozmetik mağazalarından çıkmazken, bazılarımız geleneksel yöntemlerden medet umuyor. Ancak tercihimiz ne olursa olsun zaman zaman hatalara düşebiliyoruz. Hatta bunlar bize zarar verme noktasına bile gelebiliyor. İşte ”güzelleşeyim” derken yaptığımız belli başlı hatalar ve onlardan kurtulma yolları…

1. Hata: Fazla nemlendirici sürmek

”Her şeyin fazlasının iyi olduğunu düşünüyorsanız ve fazla nemlendirici kullanıyorsanız makyajınız bittiğinde yüzünüz pırıl pırıl parlayabilir” diyor cilt uzmanı Caroline Frazer.

Çözüm:


Tüm yüzünüze nemlendirici süreceksiniz diye bir kural yok. Birçok insanın T bölgesi yağlıdır ve nemlendiriciye ihtiyaç duymaz. Krem sadece kuru bölgelere sürülmeli.


 

 

2.Hata:Tüm saça krem uygulamak

Saçınızın tümüne saç kremi uygulamak çok daha güzel görünmenizi sağlamaz. Hatta saçınızı olduğundan mat ve cılız gösterir.

Çözüm:

Saçınız doğal yağı ile kendi kendine bakım yapar. Saç kremini sadece saç uçlarınıza sürün ve sadece birkaç dakika beklettikten sonra durulayın.

 

 

3.Hata: Yeni ruj denerken dudakları birbirine bastırmak

Anneniz böyle yapıyor değil mi?


Rujun dudaklarınıza dağılması için güzel bir yöntem olabilir ancak bunu yapmanız kan dolaşımını artırır. Sonuç olarak istediğiniz görüntüyü elde edemezsiniz.

Çözüm:

En iyi dudak tonunuz doğal dudak renginizden çok da farklı olmayan renklerdir. Rujların tester’larını sadece üst dudağınızda deneyin. Daha derin ve parlak bir görüntü elde edersiniz. Zekice!

 

 

5.Hata: Fondötene servet harcamak

Bobbi Brown’un yaptığı araştırmaya göre kadınların büyük bir çoğunluğu kendileri için doğru fondöteni bulana kadar küçük bir servet harcıyorlar. Utanç verici değil mi?

Çözüm

Tıpkı doğru jean’i bulmak için zaman harcadığımız gibi fondöten için de aynı zamanı ayırmamız gerekebilir. Birinci kural satın almak istediğiniz fondöteni elinizle değil yüzünüzde denemenizdir. Yüzünüz için iyi olabilecek üç farklı tondaki fondöteni seçin ve tek tek deneyin. Doğru olan ürün zaten yüzünüzle gözle görünür bir bütünlük sağlayacaktır.

Kaynak:modernkadinlar.com
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA