29 Nisan 2024
  • Ankara17°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa17°C
  • Antalya20°C
  • İzmir19°C

DİŞ ETİ HASTALIKLARINDA KORKUNÇ SONUÇ!

Toplumun yarıdan fazlasında diş ve dişeti hastalıklarının görüldüğünü belirten uzmanlar, sağlıklı nesiller için kadınların bu konuda,..

Diş eti hastalıklarında korkunç sonuç!

11 Kasım 2010 Perşembe 21:20

Toplumun yarıdan fazlasında diş ve dişeti hastalıklarının görüldüğünü belirten uzmanlar, sağlıklı nesiller için kadınların bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini bildirdi. Hamilelik öncesi ve hamilelik döneminde dişeti hastalıklarının ciddi sorunlara yolaçtığını kaydeden uzmanlar, "Bazı bakteriler hamilelik döneminde artan hormonlardan besleniyor. Bu da erken doğum ve düşüğe neden oluyor" dedi.

Anne adaylarını diş ve dişeti hastalıklarına karşı uyaran uzmanlar, Türk insanının ağız ve diş sağlığına gereken önemi vermediğini ifade ettiler. Anne adaylarının hamilelik öncesi ve hamilelik döneminde dişeti tedavisi yaptırmaları gerektiğini vurgulayan uzmanlar, hamilelik döneminde bazı bakterilerin vücutta artan hormonlardan beslendiğini kaydettiler.

Uzmanlar, "Hormonal değişim nedeniyle kadınlarda vücut direnci azalıyor. Bu da beraberinde bazı bakterilerin harekete geçmesini sağlıyor. Bakteriler bu hormonlardan beslenerek, çeşitli hastalıklara yol açıyor ve hamilelikte erken doğuma, düşük meydana geliyor. Sağlıklı nesiller yetişmesi için kadınların bu konuda çok daha duyarlı olması gerek. Bu nedenle hamilelik öncesi ve hamilelik sırasında mutlaka dişeti tedavisi yaptırılmalı. Aksi takdirde çıkan dişeti sorunları karşısında tedavi neredeyse imkansız hale geliyor" diye konuştular.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA