29 Nisan 2024
  • Ankara15°C
  • İstanbul14°C
  • Bursa16°C
  • Antalya18°C
  • İzmir17°C

DİŞ PROTEZ TEKNİSYENLERİNE ZORUNLU RAPOR EZİYETİ

Kamuda Çalışan Diş Protez Teknisyenleri Derneği, Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından tüm diş protez teknisyenlerinden senelik sağlam raporu istendiğini ...

Diş protez teknisyenlerine zorunlu rapor eziyeti

15 Ekim 2010 Cuma 15:54

Kamuda Çalışan Diş Protez Teknisyenleri Derneği, Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından  tüm diş protez teknisyenlerinden senelik sağlam raporu istendiğini ve rapor karşılığı ücret talep edilerek mağdur edildiklerini açıkladı.

Kamuda Çalışan Diş Protez Teknisyenleri Derneği: "Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Diş Protez Teknisyenliği Meslek Hastalıkları 2008/76 nolu genelgesi uyarınca tüm diş protez teknisyenlerinden senelik sağlam raporu istemektedir. Amacını aşan bu uygulama özellikle Sağlık Bakanlığına Bağlı ADSM ve Diş hizmetleri veren kurumlardaki diş protez teknisyenlerine alacakları raporun ücretini ödemeleri zorunluluğu getirerek zaten madur olan diş protez teknisyenleri bir kez daha madur edilmiştir.

Uygulamada görülen bu sıkıntı giderilmediği takdirde diş protez teknisyenlerinin maduriyeti büyüyerek artacaktır." dedi.
 

Haberle İlgili Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü Doç.Dr.İrfan Şencan'ın Açıklaması

Yorumlar
    SON DAKİKA