29 Nisan 2024
  • Ankara14°C
  • İstanbul13°C
  • Bursa14°C
  • Antalya19°C
  • İzmir14°C

DİYABET RAPORLARI DÜZENLERKEN HASTANELER TARAFINDAN YAPILAN HATALAR (İSTANBUL SGK)

Provizyon birimimize gelen özellikle şeker ölçüm çubukları için düzenlenen diyabet raporların hatalı düzenlendiği gözlemlenmektedir Raporların tanı kısmında yer alan ICD-10 kodu ile teşhisin uyumsuz olduğu ve hastanın Tip 1 diyabet mi? Tip 2 diyabet mi? o

Diyabet Raporları Düzenlerken Hastaneler Tarafından Yapılan Hatalar (İstanbul SGK)

30 Kasım 2007 17:19

Provizyon birimimize gelen özellikle şeker ölçüm çubukları için düzenlenen diyabet raporların hatalı düzenlendiği gözlemlenmektedir Raporların tanı kısmında yer alan ICD-10 kodu ile teşhisin uyumsuz olduğu ve hastanın Tip 1 diyabet mi? Tip 2 diyabet mi? olduğu anlaşılamamaktadır.

Hastanın Tip 2 diyabeti olup insülin kullandığı durumlarda doktorların bunu belirtmek için raporun ICD-10 kodunu E10 olarak hatalı çıkardığı gözlemlenmiştir.

İnsülin kullanan Tip 2 diyabeti olan hastalar için raporda ilaç bölümünde insülin kullandığının belirtilmesi yeterlidir.

Eczacılarımızın Diyabet raporları için hangi ICD-10 kodunun girilmesi gerektiğini belirten aşağıdaki tabloyu dikkate almalarını, hatalı olarak düzenlenen raporlarda belirtilen hususlara dikkat etmelerini rica ederiz.

 
ICD-10 KODUTEŞHİS
E10İnsüline Bağımlı Diyabet (Tip 1 Diyabet)
E11İnsüline Bağımlı Olmayan Diyabet (Tip 2 Diyabet)
Yorumlar
    SON DAKİKA