29 Nisan 2024
  • Ankara17°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa17°C
  • Antalya29°C
  • İzmir22°C

DİYABETİKLER İÇİN SAĞLIKLI YEMEĞİN PÜF NOKTALARI

Bayındır Hastanesi İçerenköy’den Diyetisyen Ayşe Korkmaz, diyabet (şeker) hastalarının beslenme programlarını diyetisyen eşliğinde yapmaları gerektiğini söyledi.

Diyabetikler İçin Sağlıklı Yemeğin Püf Noktaları

30 Ocak 2013 Çarşamba 13:20

Bayındır Hastanesi İçerenköy’de diyabet hastalarının da katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte aşçı ve diyetisyen eşliğinde sağlıklı diyabet yemekleri yapmanın püf noktaları anlatıldı.

Hastanenin konferans salonunda kurulan mutfaktaki etkinlikte Diyetisyen Ayşe Korkmaz ile aşçı Abdullah Çam, diyabet hastalarıyla birlikte zeytinyağlı pırasa yemeği ve kek yaptı.

Korkmaz, diyabetik beslenme hakkında bilgi vererek, diyabette tedavi kişiye özel olduğu gibi beslenmenin de kişiye özel olması gerektiğini ifade etti.

Diyabetiklerin az ve sık aralıklarla beslenmesi gerektiğine işaret eden Korkmaz, ürünün diyabetik olmasının sınırsız tüketileceği anlamına gelmediğini de ifade etti.

Diyabet hastalarının beslenme programlarını diyetisyen eşliğinde yapmaları gerektiğini de belirten Korkmaz, sağlıklı beslenme ve beslenme çeşitliliği açısından bunun önemli olduğunu vurguladı.

Yemek yapımına yardım eden 15 yıllık diyabet hastası Meral Özgen ve 18 yıllık diyabet hastası Gönül İbrahimoğlu da, zaman zaman yaptıkları diyetten sıkıldıklarını dile getirerek, yemek çeşitliliğini artırmak istediklerini, bugünkü etkinlikle de sağlıklı beslenmeyle ilgili ip uçları aldıklarını söyledi.

Bayındır Hastanesi İçerenköy’de 2 haftada bir gerçekleştirilmesi planlanan etkinliklerde hamilelere, kilo sorunu olanlara sağlıklı yemek yapmanın püf noktaları anlatılacak.
 

Yorumlar
SON DAKİKA