06 Mayıs 2024
  • Ankara8°C
  • İstanbul11°C
  • Bursa10°C
  • Antalya18°C
  • İzmir15°C

DİZİDE ŞİDDET GÖREN DOKTOR SAHNELERİNE BAKANLIKTAN İTİRAZ

Sağlık Bakanlığı, dizilerde yer alan doktor tiplemelerini mercek altına aldı. Bakanlık, çalışma sonucunda TRT 1'de yayınlanan 'Sen de Gitme' isimli dizinin incelenmesi talebi ile Radyo ve Televizyon Üst ...

Dizide şiddet gören doktor sahnelerine bakanlıktan itiraz

27 Temmuz 2012 Cuma 08:24

Sağlık Bakanlığı, dizilerde yer alan doktor tiplemelerini mercek altına aldı. Bakanlık, çalışma sonucunda TRT 1'de yayınlanan 'Sen de Gitme' isimli dizinin incelenmesi talebi ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) yazı yazdı.

Şiddet gören doktor sahnelerinin eleştirildiği yazıda şiddet ve düzeysiz davranışların normal bir olaymış gibi gösterildiği ve sağlık çalışanlarına haksız bir ithamda bulunulduğu kaydedildi. Ayrıca dizideki doktor tiplemelerinin de gerçek doktorların mizacına ters hareket ettiği belirtildi. Dizinin izleyicilerde olumsuz etki bıraktığını belirten Sağlık Bakanlığı, RTÜK'ten yaptırım talep etti. Rapor hazırlayan uzmanlar, dizide şiddet gören bir doktor olduğunu; ancak diğer tüm doktorların 'sağlıkta şiddete hayır' pankartlarıyla şiddeti protesto ettiklerini belirtti. Uzman raporunu değerlendiren Üst Kurul üyeleri, diziye müeyyide uygulanmaması için karar aldı. Bakanlığın televizyonlardaki doktor sahnelerini takip edip RTÜK'e bildirmeye devam edeceği öğrenildi.
 

ASLIHAN AYDIN

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA