04 Mayıs 2024
  • Ankara11°C
  • İstanbul13°C
  • Bursa15°C
  • Antalya21°C
  • İzmir16°C

DOĞDUKLARI ŞEMDİNLİ'YE DOKTOR OLARAK DÖNDÜLER

Şemdinli Yatılı Bölge Okulu'ndan mezun iki genç diş hekimi, gönüllü olarak döndükleri Şemdinli'de görev yapıyor. Zor şartlar altında eğitimlerini tamamlayıp doktor olan ikili, "Başkaları gibi arkamızı dönüp ...

Doğdukları Şemdinli'ye doktor olarak döndüler

22 Nisan 2013 Pazartesi 08:35

Şemdinli Yatılı Bölge Okulu'ndan mezun iki genç diş hekimi, gönüllü olarak döndükleri Şemdinli'de görev yapıyor. Zor şartlar altında eğitimlerini tamamlayıp doktor olan ikili, "Başkaları gibi arkamızı dönüp gitmedik" diyor.

Mehmet Şerif Akdeniz (26), Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde hayvancılıkla uğraşan 8 kişilik bir ailenin en küçük çocuğu olarak dünyaya geldi. Eğitimine Şemdinli Yatılı Bölge Okulu'nda başladı. 8 yıl burada okuduktan sonra Şemdinli Lisesi'ni bitirdi. Adı hep terör olaylarıyla anılan bir şehirde, onca yokluk ve imkânsızlığa inat Kayseri Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Bölümü'nü kazandı. 3 yıl önce, çiçeği burnunda bir diş doktoru olarak mezun olduğunda hiç düşünmeden memleketine döndü. Gönüllü olarak gittiği Şemdinli Devlet Hastanesi'nde göreve başladı. Yıllar önce okuldayken basit bir diş probleminde bile, doktor yokluğundan Van'a gitmek zorunda kaldıklarını belirten Akdeniz, "Okulu bitirince ilk ve tek tercihim Şemdinli'ye geldim. Doğup büyüdüğüm yerde görev yapmaktan mutlu ve gururluyum" dedi.

'KÜRTÇE BİLMEK AVANTAJ'
Diş hekimi Akdeniz, bölgede diş çürüğünün çok yaygın olduğunu da belirterek, "Amacımız tedavinin yanında diş fırçalama ve ağız hijyeni konusunda da halkımızı bilinçlendirmek. Bu coğrafyanın çocuğu olduğumuz için Kürtçe biliyoruz. Hastalarımız dertlerini daha rahat anlatabiliyor. Bizim için çok büyük bir avantaj" diye konuştu. İki ay öncesine kadar yalnız olan Akdeniz'e, geçen ay 24 yaşındaki meslektaşı Mehmet Gafur Arıcı da katıldı. Şemdinlili 7 kişilik bir ailenin çocuğu olan Arıcı da Şemdinli Yatılı Bölge Okulu'ndan mezundu ve İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ni bitirdikten sonra tek tercihi olan Şemdinli'ye atandı. Kendilerinin döneminde doktor olmadığı için Van'a gitmek zorunda kaldıklarını belirten Arıcı şunları söyledi: "Biz arkamızı dönüp gitmedik. Memleketimize hizmet için, yeni nesiller yaşadıklarımızı yaşamasın diye döndük." 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA