28 Nisan 2024
  • Ankara18°C
  • İstanbul14°C
  • Bursa15°C
  • Antalya24°C
  • İzmir17°C

DOKTOR AÇIĞINA 3 ÜNİVERSİTE BİRLEŞTİ

Türkiye'de ilk kez 3 büyük üniversite doktor açığını gidermek için ortak bir üniversite kurma kararı verdi. Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, Ankara, Gazi ve Hacettepe'nin "Birleşik Ankara Üniversitesi" (BAÜ) adıyla yeni ...

Doktor açığına 3 üniversite birleşti

23 Mart 2013 Cumartesi 11:29

Türkiye'de ilk kez 3 büyük üniversite doktor açığını gidermek için ortak bir üniversite kurma kararı verdi. Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, Ankara, Gazi ve Hacettepe'nin "Birleşik Ankara Üniversitesi" (BAÜ) adıyla yeni bir üniversite kurmak için YÖK'e başvurduğunu açıkladı. BAÜ için YÖK'e başvuru yaptıklarını belirten Tuncer, yeni üniversitenin öncelikle tıp, daha sonra birçok dalda eğitim vereceğini kaydetti.

HOCALAR DÖNMEZ

Prof. Dr. Murat Tuncer, tam gün yasasında yapılacak değişiklikle üniversitelerden ayrılarak muayenehane tercihinde bulunan hocaların dönmeyeceğini söyledi. Sözleşmeli hoca yoluna gidilebileceğini belirten Tuncer, "55 TL'lik katkı, tam günde çalışacak arkadaşlar için önemli bir rakam. Ancak kanser ve acildeki hastalar bu fiyattan ayrı tutulmalı" dedi.

"Sağlık alanındaki en önemli problem, doktor eksiği. Bunun da ana problemi kontenjan yetersizliği" diyen Tuncer sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de tıp fakültesi sayısı fazla ama çoğu küçük. Oysa tıp fakültelerinde eğitim verecek kadro her yere yayılamaz. Belli yerlerde kökleşmiş ve yerleşik tıp fakültelerinde kontenjanı artırabilecek girişimler yapmanız gerekiyor. Bunun için kadro, fiziksel mekân ve teknolojik altyapı gerekiyor. 3 köklü üniversite olarak bu sorunun çözülmesi için harekete geçtik. Mevcut hastanelerimiz hizmete devam edecek ama yeterli olmayabilir. O nedenle BAÜ eğitimlerini, Sağlık Bakanlığı'nın eğitim ve araştırma hastanelerinde ortak kullanımla sürdürebileceğiz."

Birleşmeyle doktor açığını 5 yıl içinde kapatacaklarım belirten Tuncer, projenin en önemli noktalarından birinin de uluslararası öğrencilere yüzde 30 kontenjan verilmesi olduğunu ifade etti. 

Aykan ÇUFAOĞLU-Lütfi ERDOĞAN / Habertürk

Yorumlar
    SON DAKİKA