30 Nisan 2024
  • Ankara20°C
  • İstanbul17°C
  • Bursa16°C
  • Antalya30°C
  • İzmir21°C

DOKTOR BABALAR GÖREVİ ÇOCUKLARINA DEVRETTİ

Çocuklar, Babalar Günü’nde hayatlarında ilk rol model olarak benimsedikleri babalarının mesleklerini ellerinde steteskop, sırtlarında doktor önlükleriyle birebir yaşayarak öğrendi.

Doktor babalar görevi çocuklarına devretti

26 Haziran 2015 Cuma 16:21

Çocukların hayatlarında ilk rol model olarak benimsedikleri babalarının meslekleri konusunda hep meraklı olduğunu kaydeden Acıbadem Ankara Hastanesi Direktörü A. Nihan Karaçam Salkaya, meslek seçiminde de bu durumun önemli etkisi olduğunu ifade etti. Çocukların kahraman olarak gördüğü ebeveynlerinin izinden giderek, onunla aynı mesleği yapmak isteyeceklerini söyleyen Salkaya, “Biz de sağlık alanında hizmetlerimizin geleceğimiz olan genç nesiller tarafından devam ettirilmesi için bu Babalar Günü’nde ‘Babamın Doktoruyum’ projesini hayata geçirmeye karar verdik” dedi.

Salkaya, proje kapsamında Acıbadem Ankara Hastanesi’nde görevli doktor babaların çocuklarına mesleği yaşama olanağı sunacaklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Acıbadem Babaları, proje kapsamında çocuklarını hastaneye getirerek mesleklerini öğretti. Çocuklar, babasıyla steteskopuyla sırt dinledi ve bizzat babasından doktorluk mesleğinin inceliklerini öğrendi. Herkesin hayatında var olmayı kısa sürede başaran Acıbadem Ankara Hastanesi olarak bundan böyle sıkça düzenlemeyi planladığımız etkinliklerle büyük küçük her yaşa hitap edeceğiz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA