02 Mayıs 2024
  • Ankara16°C
  • İstanbul14°C
  • Bursa14°C
  • Antalya21°C
  • İzmir20°C

DOKTORLARDAN ANNE ADAYLARINA DİYABET EĞİTİMİ

Bebek sahibi olacak anne adaylarının en büyük korkusu diyabete (şeker hastalığı) karşı hekimler bilgilendirme çalışmaları yapıyor...

Doktorlardan anne adaylarına diyabet eğitimi

29 Kasım 2010 Pazartesi 16:39

Bebek sahibi olacak anne adaylarının en büyük korkusu diyabete (şeker hastalığı) karşı hekimler bilgilendirme çalışmaları yapıyor. Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 'Gebelikte Şeker Hastalığı' paneli ile anne adaylarına eğitimler veriliyor.

Halkı Bilgilendirme Panelinde konuşan Op. Dr. Sibel Altınbaş ve diyet uzmanı Gülcan Balta anne adaylarına gebelikte diyabetin önemini anlattı. Diyabetin hem anne adayı hem de bebek tehlikeli durumların oluşmasına yol açtığına işaret eden Dr. Altınbaş, "Her zaman ciddiye alınması, ihmal edilmemesi gereken bir durumdur. Hastanemiz, hastalarımızın bu riskli dönemi rahat geçirmelerini sağlamakta ve hastalarımıza bu konuda danışmanlık hizmeti vermektedir." ifadesini kullandı.

Diyabetin dikkatle izlenmesi gerektiğini dile getiren Altınbaş, hastane olarak anne adaylarının diyabet ve gebelikte ortaya çıkan diyabet ile ilgili gebelik öncesinde ve gebelik süresince bilgilendirdiklerini kaydetti. Diyabetli anne adayına önce özel bir beslenme programı uygulandığını söyleyen Altınbaş, anne adayının kan şekerinin düzenli biçimde izlendiğini vurguladı.

Başhekim Doç. Dr. Ümit Göktolga ise hastaların tedavileri kadar, kadın sağlığı hakkında bilgilenmelere önem verdiklerinin altını çizdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA