29 Nisan 2024
  • Ankara15°C
  • İstanbul14°C
  • Bursa16°C
  • Antalya20°C
  • İzmir19°C

"DORMOFOL %1 IV İNFÜZYONLUK/ ENJEKSİYONLUK AMPUL VE DORMOFOL %2 IV İNFÜZYONLUK/ ENJEKSİYONLUK FLAKON" İLAÇ GERİ ÇEKME İŞLEMİ

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbî Cihaz Kurumu tarafından "Dormofol %1 IV İnfüzyonluk/ Enjeksiyonluk Ampul ve Dormofol %2 IV İnfüzyonluk/ Enjeksiyonluk Flakon ilaç geri çekme işlemi hakkında duyuru yayımlandı.

"Dormofol %1 IV İnfüzyonluk/ Enjeksiyonluk Ampul ve  Dormofol %2 IV İnfüzyonluk/ Enjeksiyonluk Flakon" ilaç geri çekme işlemi

11 Haziran 2020 Perşembe 16:47

 

İlaç Geri Çekme

18.02.2020 tarihinde Kurumumuz resmi internet sitesinde yapılan duyuru ile Vem İlaç San. ve Tic. A.Ş.’ nin ruhsatına sahip olduğu Dormofol %1 IV İnfüzyonluk/Enjeksiyonluk Ampul ve  Dormofol %2 IV İnfüzyonluk/Enjeksiyonluk Flakon adlı ürünlerin satış blokajı uygulandığı bildirilen ve ekli listede yer alan partilerine;  yapılan inceleme, tespit ve  değerlendirmeler sonucunda uygun bulunmamaları nedeniyle  19 Kasım 2015 tarihli ve 29537 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Geri Çekme Yönetmeliği” ne göre 1. Sınıf A seviyesinde (nihai kullanıcı seviyesi) geri çekme işlemi uygulanmış olup gereğinin yapılması ilgili firmaya duyurulmuştur. 

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

Ek-Liste için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA