29 Nisan 2024
  • Ankara17°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa16°C
  • Antalya30°C
  • İzmir23°C

E-POSTA KULLANICI BİLGİLERİNİN GÜNCELLENMESİ VE YENİ E-POSTA TANIMLANMASI HAKKINDA DUYURU

Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü'nce, sisteme kayıtlı tüm "@saglik.gov.tr" uzantılı e-posta adreslerini güncellenecek.

E-posta kullanıcı bilgilerinin güncellenmesi ve yeni e-posta tanımlanması hakkında duyuru

18 Haziran 2013 Salı 17:23

E-Posta Kullanıcı Bilgilerinin Güncellenmesi ve Yeni E-Posta Tanımlanması Hakkında Duyuru (18.06.2013)

Sağlık Bakanlığı, sisteme kayıtlı tüm “@saglik.gov.tr” uzantılı e-posta adreslerini güncellemektedir.

Uzantısı “@saglik.gov.tr” olan tüm e-posta adresleri gözden geçirilerek mükerrer kayıtların önüne geçilecek ve kayıtlardaki eksiklikler tamamlanacaktır.

E-Posta Hesabına Sahip Kullanıcılar Güncelleme İşlemini Nasıl Yapacaklar?

Halihazırda “@saglik.gov.tr” uzantılı e-posta adresine sahip kullanıcıların, Bakanlığımız web sitesi üzerinden veya “www.eposta.saglik.gov.tr” adresini kullanarak bilgilerini güncellemesi gerekmektedir. Microsoft Outlook üzerinden giriş yaparak güncelleme gerçekleştirilemez.

Kişi e-postası haricindeki kurum/birim/bölüm/grup e-posta adresleri güncelleme işlemine dâhil değildir.

Bakanlık “@saglik.gov.tr” uzantılı e-posta adresi bulunmayan birimler ve kişilere e-posta hesabı tanımlamaktadır.

Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğünün yürüttüğü e-posta hizmeti ile Bakanlık Merkez ve taşra teşkilatı ile bağlı kuruluşlar bünyesindeki tüm sağlık tesisleri ve çalışanları için e-posta gönderiminde kullanılmak üzere “@saglik.gov.tr” uzantılı e-posta adresi tanımlamaktadır. Yeni e-posta adresi iki şekilde talep edilebilmektedir:

1. E-posta yolu ile başvuru

Kişi ve birim (kurum, kuruluş, hastane, müdürlük, başkanlık vb.) adına tanımlanacak yeni e-posta adresi için; birim yetkilisi resmi e-posta üzerinden “[email protected]” adresine talep gönderecektir. Yeni kişi e-postası için; isim, T.C. kimlik no, görev yaptığı birim adı, görevi/iş unvanı ve iletişim bilgilerinin (iş telefonu ve posta adresi) bildirilmesi zorunludur. Yeni oluşturulacak birim e-postası için; birimin adı, iletişim bilgisi (telefon, posta adresi) gerekmektedir.

Resmi e-posta adresi dışındaki @gmail, @hotmail gibi e-posta adreslerinden gelen talepler dikkate alınmayacaktır.

2. Resmi yazı ile başvuru

E-posta adresinin temini için bir başka yol Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğüne resmi talep yazısı ile başvuru yapmaktır. Taleplerde, kişi e-postası için; isim, T.C. kimlik no, görev yaptığı birimin adı ve görevi/iş unvanının bildirilmesi zorunludur. Yeni oluşturulacak birim e-postası için ise birimin adı gerekmektedir.

İletişim için: [email protected] adresine e-posta gönderiniz. (Sadece e-posta ve kullanıcı işlemleri hizmeti verilmektedir.)

Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA