29 Nisan 2024
  • Ankara14°C
  • İstanbul14°C
  • Bursa15°C
  • Antalya20°C
  • İzmir17°C

EBELER LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ALARAK "UZMAN EBE" OLACAK

"Torba Teklif" TBMM Başkanlığı'na sunuldu, Ebeler meslekleriyle ilgili lisansüstü eğitim alarak uzmanlaştıktan sonra "uzman ebe" olarak çalışacaklar.

Ebeler lisansüstü eğitim alarak "uzman ebe" olacak

23 Ocak 2015 Cuma 18:22

AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul ve milletvekili arkadaşlarının imzasıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Teklife göre, lisans mezunu ebeler meslekleriyle ilgili lisansüstü eğitim alarak uzmanlaştıktan ve diplomaları Sağlık Bakanlığınca tescil edildikten sonra "uzman ebe" olarak çalışacak.

Ebeler meslekleri ile ilgili olan özellik arz eden birim ve alanlarda belirlenecek esaslar çerçevesinde yetki belgesi alacak. Yetki belgesi alınacak eğitim programlarının düzenlenmesi, uygulanması, koordinasyonu, belgelendirme ve tescili, kredilendirme ve yetki belgelerinin iptali gibi hususlar ile uzman ebelerin ve yetki belgesi alanların görev, yetki ve sorumlulukları Sağlık Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle düzenlenecek.

İstanbul'da Sağlık Bilimleri Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kuruluyor. Daha önceki teklifte, üniversitenin mütevelli heyetinde Sağlık Bakanı bulunması tartışma yaratmıştı. Bu teklife göre, tartışma yaratan mütevelli heyetinde Sağlık Bakanı yerine Sağlık Bakanlığı Müsteşarı yer alacak.

Teklifle, 6428 sayılı Sağlık Bakanlığı'nca Kamu Özel İşbirliği Modeli ile Tesis Yaptırılması, Yenilenmesi ve Hizmet Alınması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Hakkında Kanun'un sözleşmenin uygulanması sırasında taraflar arasında doğabilecek hukuki ihtilaflarda Türk hukuku uygulanması ve ihtilafların çözümünde Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin görevli ve yetkili olmasına ilişkin maddede düzenleme yapılacak. Böylece davalar Türkiye'de görülmese bile taraflar ihtilafın esasına Türk hukukunun uygulanması kaydıyla ihtilafın Milletlerarası Tahkim Kanunu çerçevesinde çözümlenebileceğini kararlaştırabilecekler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA