29 Nisan 2024
  • Ankara17°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa16°C
  • Antalya30°C
  • İzmir23°C

ECZACILAR 4 ARALIK'TA KEPENK KAPATACAK

AKP’nin ilaç politikası sonucu batma tehlikesiyle karşı karşıya kalan eczacılar, 4 Aralık’ta uyarı amacıyla kepenk kapatacak. İstanbul Eczacı Odası Yönetim Kurulu, sert bir açıklama yaptı: 2 aydır görüşmelerden somut sonuç çıkmadı. Kamunun atacağı adımlar

Eczacılar 4 Aralık'ta kepenk kapatacak

30 Kasım 2009 Pazartesi 11:10

AKP’nin ilaç politikası sonucu batma tehlikesiyle karşı karşıya kalan eczacılar, 4 Aralık’ta uyarı amacıyla kepenk kapatacak. İstanbul Eczacı Odası Yönetim Kurulu, sert bir açıklama yaptı: 2 aydır görüşmelerden somut sonuç çıkmadı. Kamunun atacağı adımların yükünü ne biz ne hastalar taşımak zorunda. 24 bin eczacının gözden çıkarılmasına izin vermeyiz.

Eczacılardan uyarı eylemi
SGK ile ilaç konusunda anlaşamayan binlerce eczane 4 Aralık’ta kepenklerini kapamaya hazırlanıyor.

AKP hükümetinin eczaneleri tasfiye etmesine izin vermeyeceklerini bildiren eczacılar, 4 Aralık’ta yurt genelinde kepenk kapatacak. İndirim nedeniyle raflarındaki ilaçlardan edecekleri zararın ilaç firmaları tarafından karşılanmasını talep eden eczacılar, ilaç firmaları ve hükümet temsilcileriyle iki aydır yaptıkları görüşmelerden somut bir sonuç alamadıkları için böyle bir eyleme başvuracaklarını ifade ediyor. İstanbul Eczacı Odası Yönetim Kurulu dün yaptığı açıklamada, AKP hükümetinin 24 bin eczacıyı gözden çıkardığını savunarak eczanelerin tasfiye edilmesine izin vermeyeceklerini bildirdi.



yenicaggazetesi

Yorumlar
SON DAKİKA