29 Nisan 2024
  • Ankara17°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa16°C
  • Antalya30°C
  • İzmir23°C

ECZANELERDEN TIBBİ MALZEMELERİN TEMİNİNE İLİŞKİN SÖZLEŞME HAKKINDA DUYURU

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından Eczanelerden tıbbi malzemelerin teminine ilişkin sözleşme hakkında duyuru yayımlandı.

Eczanelerden tıbbi malzemelerin teminine ilişkin sözleşme hakkında duyuru

16 Şubat 2018 Cuma 17:58

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI 
Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

15.02.2018


DUYURU

ECZANELERDEN TIBBİ MALZEMELERİN TEMİNİNE İLİŞKİN SÖZLEŞME HAKKINDA

Kurum internet sitesinde 19/01/2018 tarihinde yayınlanan “Sosyal Güvenlik Kurumu Ayakta Tedavide Kullanılan Hazır Tıbbi Malzemelerin Teminine İlişkin Sözleşme Hakkında” konulu duyuru ile Sağlık Bakanlığı Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği kapsamında ruhsatlandırılan sözleşmeye konu olan tıbbi malzemelerin dağıtım veya satışının yapıldığı yerleri ifade eder şekilde “satış merkezleri” ile yapılacak ve yenilenecek sözleşmeye ilişkin bilgiler duyurulmuştur.

Bazı tıbbi malzemelerin eczanelerden temini ise “Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokol” EK-6 numaralı ekinde yayınlanan “Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden Tıbbi Malzemelerin Temini Sözleşmesi” uyarınca yapılmaktadır. 19/01/2018 tarihli duyuruda bildirilen konular ve süreler eczaneler için geçerli olmadığından, eczanelerden tıbbi malzemelerin temini sözleşmesinin yapılması ve yenilenmesine ilişkin işlemler ilgili mevzuatına göre gerçekleştirilecektir.

İlgililere önemle duyurulur.

Duyurunun aslı için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA