27 Nisan 2024
  • Ankara26°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa18°C
  • Antalya21°C
  • İzmir25°C

EGZERSİZDE YAPILAN 8 HATA!

'O kadar egzersiz yapıyorum bir türlü kilo veremiyorum!' diyorsanız belki de bu hatalardan birini yapıyorsunuz! Bu 8 maddeyi gözden geçirip...

Egzersizde yapılan 8 hata!

02 Mart 2012 Cuma 14:21

'O kadar egzersiz yapıyorum bir türlü kilo veremiyorum!' diyorsanız belki de bu hatalardan birini yapıyorsunuz! Bu 8 maddeyi gözden geçirip, egzersizlerinize bu şekilde devam ederseniz dilediğiniz görünüme doğru şekilde kavuşabilirsiniz!

Unutmayın egzersizi ne kadar çok yaptığınız değil, ne kadar kaliteli yaptığınız önemlidir!

Her şey anında olmaz!

Daha ilk başladığınız dakika kilolarca ağırlık kaldırarak kendinizi yormamalısınız. Yavaş yavaş, ısınarak sporunuza başlayın. Bu şekilde başlamak sizi sadece egzersizden soğutur!

Sorunlu bölgenize odaklanmayın!

Kadınlar her zaman vücutlarında bir yerlerinden şikayetçidirler. Yaptıkları hata ise, egzersiz yaparken o bölgelerine odaklanmalarıdır. Yüzlerce mekik çekseniz bile karın yağlarınız hemen erimez. Vücudunuzun bir bölgesine odaklanmak yerine, yaptığınız egzersizin tüm vücudunuzda etkili olmasını sağlayın

 

 

Takıntıları kafanızdan atın!

Egzersizle ilgili yapılan bir diğer hata da takıntılı olmak. Çok fazla egzersiz iyi midir? Evet, ama eğer bu egzersiz tutkunuz tüm hayatınızı etkiliyorsa ve bir kere bile kaçırdığınızda psikolojik olarak kötü hissediyorsanız, bu çok da iyi bir işaret olmayabilir. Sonuçta profesyonel sporcu olmayacaksınız. Bu nedenle vücudunuzu ve psikolojinizi bu kadar yıpratmanın anlamı yok.

Egzersizi görev gibi görmeyin!

Egzersizin genelinden keyif almıyorsanız, bu sizin için bir görevmiş gibi geliyorsa, egzersizden soğuyup bırakmanız çok olası. Kendinizi sevmediğiniz bir egzersizi yapmak için zorlamayın. İlgilendiğiniz başka bir dal bulun. Ayrıca çeşitli egzersiz yöntemleriyle çalışmak sizi sıkmayacak ve egzersizi bırakmak istemenize engel olacaktır.

Fitness salonsuz da yaparsınız!

Yapılan hatalardan bir diğeri ise insanların vücutlarını formda tutmak için sadece fitness salonlarının işe yarayacağına inanmaları... Fakat yüzme, bisiklete binme, tenis, ve kayak gibi bitmek tükenmek bilmeyen birçok egzersiz çeşidi var. Elinizdeki olasılıkları iyi değerlendirin.

 

 

Egzersiz öncesi ağır yemeklerden kaçının!

Egzersizden önce atıştıracağınız hafif şeyler iyi bir fikir olabilir. Fakat ağır bir öğün kesinlikle değil! Hareket etmeniz için besine ihtiyacınız olduğu bir gerçek. Ama bunu egzersizden en az bir saat önce almaya çalışın. Bunun nedeni sindirim sistemi besinleri parçalar, kanınız yoluyla midenize ve vücudunuzun diğer organlarına taşır (bu nedenle yemek sonrası yorgun hissedersiniz). Egzersiz ise sindirim işlemini sabote eder.

Önemli olan kademeli kilo vermek!

Kilo vermek isteyenlerin birçoğunun ünlülerin egzersiz programlarından ve yedikleri bebek maması ölçülerindeki yemeklerden ilham aldığını biliyorsunuz. Fakat bunun geri dönüşümünün daha hızlı kilo alımı olduğunu da bilmeniz gerekiyor. Yine de uyarmakta fayda var. Ne olursa olsun, önemli olan kademeli ve kalıcı kilo vermektir.
 

www.elmaelma.com

Yorumlar
SON DAKİKA