27 Nisan 2024
  • Ankara25°C
  • İstanbul16°C
  • Bursa17°C
  • Antalya24°C
  • İzmir26°C

EKAP SİSTEMİNDEN YAPILAN ALIMLAR HAKKINDA DUYURU

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbî Cihaz Kurumu tarafından EKAP sisteminden yapılan alımlar hakkında duyuru yayımlandı.

EKAP sisteminden yapılan alımlar hakkında duyuru

24 Mayıs 2013 Cuma 16:12

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbî Cihaz Kurumu tarafından EKAP sisteminden yapılan alımlar hakkında duyuru yayımlandı;

 

Tıbbi Cihaz Üreticileri, İthalatçıları ve Alım Yapan İdarelere
EKAP Sisteminden Yapılan Alımlar Hakkında Duyuru


Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası (TİTUBB), Tıbbi Cihaz Yönetmeliği, Vücuda Yerleştirilebilir Aktif Tıbbi Cihazlar Yönetmeliği ve Vücut Dışında Kullanılan (İn Vitro) Tıbbi Tanı Cihazları Yönetmeliği kapsamındaki ürünler ile bunların üretimini, ithalatını, dağıtım ve satışını yapan firma ve kurumların kayıt işlemlerinin yapıldığı web tabanlı bir sistemdir.

Tıbbi Cihaz Yönetmeliklerinin kayıtla ilgili hükümleri gereğince; ülkemizde yerleşik bulunan üretici ve ithalatçı firmaların, bayilerinin ve Yönetmelikler kapsamında bulunan tıbbi cihazlarının Kurumumuz tarafından kayıt işlemi, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası (TİTUBB) sistemi ile yürütülmektedir.

Bilindiği üzere Kamu İhale Kurumu tarafından yürütülen Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) sistemi TİTUBB sistemi ile bağlantılı çalışmaktadır. TİTUBB sistemindeki firma ve ürün bilgileri EKAP sistemi tarafından da kullanılmaktadır. Ayrıca Kamu Kurumları EKAP üzerinden alım yaparken de Branş Kodunu kullanmaktadırlar. Branş Kodu olmayan ürünler için ise GMDN kodu kullanılması gerekmektedir.

Bilgilerinizi rica ederim.

 

Dr. Ercan ŞİMŞEK
Kurum Başkanı a.
Kurum Başkan Yard.

Duyurunun aslı için tıklayınız

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA