28 Nisan 2024
  • Ankara14°C
  • İstanbul12°C
  • Bursa14°C
  • Antalya20°C
  • İzmir14°C

“ENFEKSİYON KONTROL DEMETLERİNE UYUM ORANI” GÖSTERGESİ HAKKINDA DUYURU

Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Kalite, Akreditasyon ve Çalışan Hakları Dairesi Başkanlığı tarafından “Enfeksiyon Kontrol Demetlerine Uyum Oranı” Göstergesi hakkında duyuru yayımlandı

“Enfeksiyon Kontrol Demetlerine Uyum Oranı” Göstergesi hakkında duyuru

28 Nisan 2023 Cuma 13:07

 

“Enfeksiyon Kontrol Demetlerine Uyum Oranı” Göstergesi Hakkında

Enfeksiyon kontrol demetlerine uyum ile ilgili uygulamaya ilişkin gereklilikler Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün “Sağlık Hizmeti İlişkili Enfeksiyonlar (SHİE) Ulusal Önlem Paketleri” yazısı ile tanımlanmıştır. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından 2023 yılı için demet bileşenlerinin Halk Sağlığı Yönetim Sistemi (HSYS) içinde yer alan Ulusal Sağlık Hizmeti İlişkili Enfeksiyonlar Sürveyans Ağı “İnfline Demet İzlem” modülüne veri girişi zorunlu tutulmamıştır.

Bu doğrultuda, SKS kapsamında enfeksiyon kontrol demetlerinin oluşturulması ile ilgili SEN04 standardının uygulanmasına yönelik gerekliliğin devam etmesine, ancak enfeksiyon kontrol demetlerine uyum oranı göstergesine yönelik takibin 2023 yılı için Değerlendirme Dışı tutulmasına karar verilmiştir.

 Sağlıkta Kalite, Akreditasyon ve Çalışan Hakları Dairesi Başkanlığı

 


Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA