09 Mayıs 2024
  • Ankara23°C
  • İstanbul18°C
  • Bursa18°C
  • Antalya24°C
  • İzmir25°C

ERCİYES TEKNOPARK'TA "HASSAS TIP VE SAĞLIK BİYOTEKNOLOJİSİ ÜSSÜ PROGRAMI" DÜZENLENDİ

Erciyes Teknopark tarafından "Hassas Tıp ve Sağlık Biyoteknolojisi Üssü Programı" gerçekleştirildi.

Erciyes Teknopark'ta "Hassas Tıp ve Sağlık Biyoteknolojisi Üssü Programı" düzenlendi

21 Temmuz 2023 Cuma 21:23

Erciyes Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Erciyes Teknopark Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, Erciyes Üniversitesinin Türkiye'nin en saygın üniversitelerinden biri olduğunu belirtti.

Son dönemde ülkelerin sağlık ve sağlık teknolojilerine ilişkin yatırımlara önem verdiğini aktaran Böhürler, şunları kaydetti:

"Kayseri'nin gelişmiş bir sanayisi var. Nitelikli bir üniversitesi ve sağlık alanında çok önemli yatırımları var. Erciyes Üniversitesi Genom ve Kök Hücre Araştırma Merkezi'ni ziyaret ettiğimde çok etkilenmiştim. Önemli bir bilim var orda. Bu bilim endüstriye dönüşebilir mi, aslına tüm amacımız o."

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun da üniversitelerinin sanayinin daha da gelişmesi için önemli misyonlar üstlendiğini belirterek, "Erciyes Üniversitesi olarak teknoparkımızdaki firmalarımızla, üniversitemizdeki araştırma merkezlerimizdeki projelerimiz ile şehrimizin sanayisine yön verme hareketi içerisindeyiz. Bununla yetinmiyoruz. Ülkemiz ve dünya için de projelerde olmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Atıl Bişgin, hassas tıp ve sağlık biyoteknolojisi konulu sunum yaptı.

Programa AK Parti Kayseri Milletvekili Bayar Özsoy da katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA