02 Mayıs 2024
  • Ankara12°C
  • İstanbul13°C
  • Bursa14°C
  • Antalya18°C
  • İzmir14°C

"ESKİŞEHİR 2014 SAĞLIK FESTİVALİ" BAŞLADI

Eskişehir Valisi Tuna: 'Etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi nitelikli toplumun en önemli şartıdır'

"Eskişehir 2014 Sağlık Festivali" Başladı

26 Mayıs 2014 Pazartesi 15:32

Eskişehir'de "Eskişehir 2014 Sağlık Festivali" başladı.

Vilayet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, insan hayatında her başında yer alan sağlık kavramını gündeme getiren "Sağlık Festivali"nin toplum sağlığı ile ilgili çalışan kurumlarla Eskişehir halkını buluşturması açısından önemli olduğunu söyledi. 

Hayatta sağlığın yerini hiç bir şeyin tutmayacağını belirten Tuna, "Bu yüzden eskiler her nefeste iki kez şükredilmesi gerektiğini nasihat eder" ifadesini kullandı.

Sosyal devlet anlayışının en önemli unsurlarından birisinin de sağlık hizmetlerinin yerine getirilmesi olduğunu vurgulayan Tuna, şöyle konuştu:

"Etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi nitelikli toplumun en önemli şartıdır. Bu bakımdan 'Sağlık Festivali' sağlık hizmeti veren kurumlarla vatandaşlarımızı bir araya getirerek, hizmet kalitesindeki değişim ve gelişmeleri kamuoyu ile paylaşmayı hedeflemektedir."

Eskişehir AK Parti Milletvekili Salih Koca ise Eskişehir'de yapılacak yeni devlet hastanesine değinerek, "600 yataklı yeni devlet hastanemiz ile birlikte fiziki ortamı daha iyi daha modern ortamlarda Eskişehirli hemşehrilerimize hizmet vereceğiz" dedi. 

Konuşmaların ardından Tuna ve festivale katılan il protokolü açılan stantları gezerek, bilgi aldı. Festival kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından jimnastik, karate, judo ve güreş gösterileri sunuldu. - Eskişehir

Yorumlar
SON DAKİKA