03 Mayıs 2024
  • Ankara20°C
  • İstanbul18°C
  • Bursa20°C
  • Antalya24°C
  • İzmir25°C

FAKİRDEN BÖBREĞİ ALIP, ZENGİNE SATIYORLAR!

Organ naklini ticaret haline dönüştüren suç örgütü fakir insanların organlarını alıp zenginlere satıyor...

Fakirden böbreği alıp, zengine satıyorlar!

30 Nisan 2013 Salı 14:53

Kosova Anayasa Mahkemesi, illegal organ nakli ticareti yaptıkları gerekçesiyle 5 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Kosova Anayasa Mahkemesi'nin bugün başkent Priştine yakınlarındaki Medicus Sağlık Merkezi'nin sahibi Lütfi Dervişi'yi organize suç işlemek ve illegal organ ticareti yapmaktan suçlu bularak 8 yıl hapis ve 10 bin euro para cezasına çarptırdığı bildirildi. Lütfi Dervişi'nin oğlu Arban Dervişi'nin de babasıyla aynı suçlamalardan hüküm giyerek, 7 yıl 3 ay hapis ve 2 bin 500 euro para cezasına çarptırıldığı kaydedildi.

FAKİR İNSANLARIN BÖBREKLERİNİ ZENGİNLERE SATIYORLAR

Ayrıca fakir insanları kandırarak böbreklerini aldıkları ve zenginlere sattıkları belirlenen iki sanığın da her bir kurbanlarına 15'er bin euro tazminat ödemesinin karara bağlandığı belirtildi. Klinikte görev yapan baş anestezi uzmanı Sokol Hajdini'nin mahkeme tarafından acı verici fiziksel zarar suçundan suçlu bulunarak 3 yıl hapis cezasına çarptırıldığı belirtilirken, asistan anestezi uzmanları İslam Bitiki ile Süleyman Dula'nın da aynı suçlardan suçlu bulunmaları neticesinde 1'er yıl hapis cezasına çarptırıldıkları bildirildi.

KARARDAN ÖNCE 80 TANIK DİNLENDİ

Kosova Anayasa Mahkemesi'nin kararını vermeden önce yaklaşık 80 tanığı dinlediği belirtilirken,iddianamede kliniğin 2008 yılında 30 adet illegal böbrek transferi yaptığının belirlendiği ibaresinin yer aldığıifade edildi. Aralarında Türkiye de olmak üzere Rusya, Moldova, Kazakistan gibi ülkelerdeki fakir insanları bir böbreklerine karşılık 15 bin euro verecekleri sözüyle kandıran kliniğin daha sonra bu organları yasadışı yollardan zengin müşterilere çok daha yüksek fiyatlara sattıklarının belirlendiği kaydedildi. Kliniğin müşterileri arasında özellikle İsraillilerin çok olduğu ve bazı İsraillilerin bir böbrek için 70 bin euro dah iödemeye razı oldukları belirtildi.

DAVA SONUÇLANDI

Kosova’da organ ticareti davası olarak bilinen “Medicus” davasında sanıklar toplam 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA