29 Nisan 2024
  • Ankara15°C
  • İstanbul14°C
  • Bursa17°C
  • Antalya19°C
  • İzmir18°C

FERRARİ'Lİ ÇAKMA DOKTOR

Yunanistan'ın Skiroz adasında sahte doktor diploması ile görev yapan şahıs 13 yıl sonra yakayı ele verdi. Görevden alınan İoannis Kostanis adlı sahte doktorun, Ferari marka arabası olduğu ortaya çıktı.

Ferrari'li çakma doktor

04 Haziran 2014 Çarşamba 08:26

Yunanistan'da İonnis Kostas isimli şahsın sahte doktor diploması ile Yunanistan'ın Skiroz adasında bir hastanede 13 yıl müdürlük yaptığı ortaya çıktı. İoannis Kastanis, İtalya'nın La Sapienzo Üniversitesi'nden aldığı Tıp Fakültesi diplomasını Sağlık Bakanlığı'na sunarak göreve başladı. Şikayet üzerine 'doktor'u araştıran Sağlık Bakanlığı, üniversiteden böyle bir ismin mezun olmadığını öğrendi. Sahte doktor Kostanis'in görevine son veren Sağlık Bakanlığı, kendilerini yanıltan İoannis Kostanis ile ilgili sahtecilikten yasal işlem başlattı.

İKİ FARKLI İSİMLE YAŞAMIŞ

Yapılan incelemede, 2 farklı ismi ve vergi numarası olduğu tespit edilen sahte doktorun işe Ferrari marka arabasıyla gelip gittiği öğrenildi. Bakanlık yurt dışından mezun olan doktorları incelemeye aldı. Yunanistan'da 90 bin sahte doktor olduğu tahmin ediliyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA