28 Nisan 2024
  • Ankara17°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa17°C
  • Antalya23°C
  • İzmir20°C

FİNİKE DEVLET HASTANESİ 1 YILDA 6 BİN SEANS DİYALİZ HİZMETİ VERİYOR

Finike Devlet Hastanesi 1 yılda 6 bin seans diyaliz hizmeti verildiği bildirildi.

Finike Devlet Hastanesi 1 yılda 6 bin seans diyaliz hizmeti veriyor

15 Şubat 2011 Salı 15:36

Diyaliz Doktoru Eyüp Ergün yaptığı açıklamada, hastanede 1999 yılında 3 diyaliz makinesi ile hizmete başlandığını, vatandaşların bağışları ve hastanenin kendi öz kaynaklarıyla cihaz sayısının 11'e yükseltildiğini söyledi. Hasta sayısının da aynı oranda arttığına dikkati çeken Dr. Ergün, ilk açıldığında 5 hastaya şimdi ise 40 hastaya yılda 6 bin seans diyaliz hizmeti verildiğini anlattı.

Hastalara en iyi hizmeti vermeyi amaçladıklarını dile getiren Dr. Ergün, Batı Akdeniz'in en çok diyaliz makinesi olan ünite olduklarını kaydederek şunları söyledi:

"Hastane 2006 yılında Kaş, Demre, Elmalı ve Kumluca ilçelerinden gelen hastalara hizmet vermiş hasta sayısı 70'e kadar çıkmıştır. Bu dönem haftanın 6 günü 3 seans hizmet verilmiştir. 2006 yılında Kumluca ve Demre Devlet Hastanelerinde açılan diyaliz merkezleriyle hasta sayısı 40'a düşmüştür. Hastalarına en iyi hizmeti vermeyi amaçlayan Finike Devlet Hastanesi her hangi bir yasal zorunluluk olmadan, aldığı bağışlar ile bir araç alınmış ve hastalarını evlerinden alıp tekrar bırakarak ücretsiz servis hizmeti vermiştir. Yıllık 6 bin seans diyaliz hizmeti veren hastane, halen Batı Akdeniz'in en çok diyaliz cihazı olan, en çok hastası olan, ilk ücretsiz servis hizmeti sunan, tüm çalışanlarının diyaliz sertifikası olan ilk hastane olma özelliklerini devam ettirmektedir."

-ANNE OLMAK UĞRUNA HASTALIĞI GÖZE ALANLAR-

Haftanın belli günlerinde diyalize girerek hayat bulan her hastanın ayrı bir hikâyesi ayrı bir dramı var. Anne olmak uğruna diyaliz makinesine girmeyi göze alan Elvinaz Nur da bunlardan biri. 8 yıllık böbrek hastası olan ve buna rağmen bebeğine kıyamadığı için doğurmaya karar veren Nur, eğer organ nakli olmazsa anne olmak uğruna diyaliz makinesine bağlı yaşamını sürdürmek zorunda olduğunu söylüyor. Anne olduğu için mutlu, hasta olduğu için de bir o kadar üzgün çiçeği burnunda anne duygularını şöyle dile getirdi: "Hamile kaldığımı öğrendiğimde doktorlar 'doğum yapma' dedi. Ama ben kıyamadım çocuğuma. Aldıramadım. Doğum yaptım. Şu an 4,5 aylık bebeğim var. O süreden beri diyalize giriyorum."

Yine anne olmak uğruna çocuğunu aldırmayan Birgül Yaşar da, hastaneye yakın bir ilçeden geldiğini ifade ederek gördükleri ilgiden memnun olduklarını, ancak organ nakli için yapılan işlemlerin kendilerini yorduğunu söyledi. Genç anne sıkıntılarını şu sözlerle anlattı:

"Kumluca'dan geliyorum. 8 yıldır hastayım. Makineye giriyorum. Hasta olmadan önce hamile kaldım. Doktorlar sağlık sorunu nedeniyle riskli olur diye bebeği aldırmamı istediler. Ben de aldırmadım. Doğumdan iki saat önce makineye girdim. Doğumdan sonra buradaki hemşireler çocuğuma baktı ben diyalize girdim. Hemşire çocuğumu emzirdi. Antalya'ya gidiyoruz organ nakli için orada çok bekliyoruz. 5 yıldır gidip geliyoruz. Ayakta dikiliyoruz. Bizi öne almıyorlar. Beklerken hasta oluyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA