28 Nisan 2024
  • Ankara16°C
  • İstanbul13°C
  • Bursa14°C
  • Antalya20°C
  • İzmir14°C

FIRSATLARI İYİ DEĞERLENDİRİN

Kilo alımının arttığı 40 yaş ve sonrası dönemde bazı noktalara dikkat ederek daha fit kalabilirsiniz

Fırsatları iyi değerlendirin

01 Aralık 2011 Perşembe 17:41

Yaş, kontrol edilemeyen bazı değişiklikleri de beraberinde getirir. Mesela; kırışıklıklar, güçsüzleşen kaslar... Ancak bazı şeyleri değiştirmek de sizin elinizde. 40'ından sonra iyi görünmek ve iyi hissetmek istiyorsanız Life Fitness Akademi uzmanlarından Özgür Güngör'ün tavsiyelerine göz atabilirsiniz:

Egzersiz haricinde efor sarf etmenizi sağlayacak fırsatları mutlaka değerlendirin (Asansör yerine merdiven çıkmak gibi). Farkı göreceksiniz.
Vücudunuzdaki kas oranı arttıkça metabolizma hızınız da artar ve daha fazla kalori yakarsınız. Ağırlık egzersizi aynı zamanda kemik hacminizi artırır ve kemik erimesini önlemeye yardımcı olur.

Kardiyoyla yaktığınız kaloriyi fazlalaştırabilirsiniz. Koşu bandında 10-20 dakika fazla durmak, akşam yürüyüşleri yapmak gibi fırsatları değerlendirin ve programınıza karın egzersizleri eklemeyi ihmal etmeyin.
Koşu, yürüyüş gibi egzersizlerde nabzın bir seviyede tutulması ve kontrollü şekilde artırılıp azaltılması egzersizin faydalı olmasını sağlar.

ESNEMEYİ UNUTMAYIN

Her kardiyo egzersizinden sonra mutlaka esneme hareketleri yapın. Kaslarınızı uzatarak hem sakatlanmalara karşı kendinizi koruyabilir, hem de hareket kabiliyetinizi artırabilirsiniz.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA