04 Mayıs 2024
  • Ankara11°C
  • İstanbul13°C
  • Bursa15°C
  • Antalya21°C
  • İzmir16°C

GAZİANTEP'TE GLÜTENSİZ ÜRÜNLER ÇÖLYAK HASTALARINA ULAŞTIRILIYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Glütensiz Bir Başka Kafe'de çölyak hastaları için üretilen ürünler, olumsuz hava koşulları nedeniyle hastaların kapılarına kadar götürülüyor.

Gaziantep'te glütensiz ürünler çölyak hastalarına ulaştırılıyor

03 Şubat 2022 Perşembe 14:36

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, GBB Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanlığı tarafından dezavantajlı bireylerin meslek edinmesi ve istihdamına katkı sağlamak için Türkiye'de yerel yönetimlerin hayata geçirdiği ilk "Korumalı İş Yeri" olma özelliğine sahip Glütensiz Bir Başka Kafe'de üretilen gıdalar, soğuk kış günlerinde çölyak hastalarının adreslerine teslim ediliyor.

Çölyak hastalarına yönelik hazırlanan glütensiz gıdaların adreslerine ulaştırılması için 2 araç görev yapıyor.

Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanı Dr. Serdar Tolay, glütensiz gıda temininde zorlanan çölyak hastaları için uygun gıdalar tükettikleri kafede bu soğuk kış mevsiminde yeni bir hizmeti devreye soktuklarını belirtti.

Son 50 yılın en yoğun kar yağışıyla karşı karşıya kalan Gaziantep'te çölyak hastalarının gıdalarını ayaklarına kadar ücretsiz şekilde götürdüklerini ifade eden Tolay, "Kafe, normal besinlerden ayırt edilemeyen özellikte üretilen ekmek, kurabiye, yaş pasta, pizza, hamburger, içli köfte ve çiğköfteleri sahada görev yapan ekip arkadaşlarımızla evlere ulaştırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA