06 Mayıs 2024
  • Ankara9°C
  • İstanbul12°C
  • Bursa11°C
  • Antalya18°C
  • İzmir17°C

GEBELİKTE ALLERJİK HASTALIKLAR

Son yıllarda gebelikte en sık rastlanan sorunların başında alerjik hastalıklar gelmektedir. Bunların en önemlileri, nezle, besin ve ilaç alerjileri, astım, göz nezlesi ve anaflaksidir. Medical Park Göztepe...

Gebelikte allerjik hastalıklar

20 Haziran 2010 Pazar 23:00

Son yıllarda gebelikte en sık rastlanan sorunların başında alerjik hastalıklar gelmektedir. Bunların en önemlileri, nezle, besin ve ilaç alerjileri, astım, göz nezlesi ve anaflaksidir.

Medical Park Göztepe Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Banu Çiftçi, gebelikte bu tür hastalıkların yönetiminin anne ve bebeğin sağlığı açısından kritik bir öneme sahip olduğunu belirtiyor.

Dr. Çiftçi, hem anne hem de bebeğin sağlığı açısından katı bir diyet uygulanmaması, tanı açısından da kan testlerinin ve uygulamalı allerji testlerinin tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

Toplumda görülme sıklığı yüzde 25-35 arasında olan allerjik hastalıklar, gebelikte en çok karşılaşılan tıbbi sorunlardan birini oluşturmaktadır` diyen Çiftçi, `Tanıda allerjik bulguların günlük kaydı ve şüphelenilen allerjenlerin günlük yaşamdan uzaklaştırılarak, izlenmesi yararlıdır. Ancak tanı adına hem anne hem bebeğin sağlığı açısından katı bir diyet kısıtlamasından kaçınılmalıdır. Kan testleri, uygulamalı allerji testlerine tercih edilmelidir` dedi.
 

Yorumlar
SON DAKİKA