27 Nisan 2024
  • Ankara23°C
  • İstanbul19°C
  • Bursa21°C
  • Antalya27°C
  • İzmir24°C

GENÇLEŞMEK İÇİN İĞNE YERİNE ÜTÜ

Kırışıklıklardan neştersiz ya da iğnesiz kurtulmak mümkün mü? Dr. Şerafettin Saraçoğlu, 45 dakika içinde yapılan yüz ütüsünün çok etkili olduğunu belirtip "Kişi ...

Gençleşmek için iğne yerine ütü

29 Mart 2012 Perşembe 08:31

Kırışıklıklardan neştersiz ya da iğnesiz kurtulmak mümkün mü? Dr. Şerafettin Saraçoğlu, 45 dakika içinde yapılan yüz ütüsünün çok etkili olduğunu belirtip "Kişi hemen yaşantısına dönebilir" diyor

Botoks yaptırıp istedikleri sonucu alamayanlar değişik yöntemler arayışında. Her geçen gün de estetikle ilgili yeni teknikler çıkıyor. Yüze iğne batırılmadan, cildin kendi kendini onarmasını sağlayacak; üstelik aynı botokstaki gibi öğle tatilinde bile uygulanabilecek bir yöntem var mı? Yüz ütüsü olarak da bilinen Pelleve; 45 dakikada uygulanan ve hemen etkisini gösteren bir yöntem olduğu için tüm dünyada yayılıyor. Yorgun yüzleri bir anda gençleştiriyor ama etkisi bir hafta sürüyor.

ÖNCE DERİ ISITILIYOR
"Bir hafta için değer mi?" demeyin! Pelleve uygulamasından bir ay sonra yüz daha iyileşmeye başlıyor ve etkisi aynı botoks gibi altı ay devam ediyor. Dr. Şerafettin Saraçoğlu, botokstan korkan, hatalı sonuçları nedeniyle çekinen ya da başka arayışlara giren kadınlar için pelleve yöntemini anlattı.

Pelleve cildi nasıl yeniliyor?
Pelleve, sürekli radyofrekans akımı sağlayan bir yöntem. Deriye uygulandığında, yağlı dokuya kadar inen radyofrekans enerjisi ile deri ısıtılır. Bu ısınmaya yanıt olarak derinin destek dokusundaki gevşemiş olan kolajen proteinleri büzüşür. Büzüşme yanında ısıyı algılayan fibroblast isimli deri altı dokuların üretimini yapan hücreler uyarılır ve zamanla yeni bir kolajen doku oluşur. Bu sayede deri daha gergin, kırışıksız ve genç bir görünüm alır.
 

 


GÖZ ÇEVRESİNDE ETKİLİ
Yıllardır aynı amaçla 'öğle tatilinde gençleşme' diye pek çok teknik çıkar... Sizce bu yöntem, bu fikri karşılayabiliyor mu?
Kesinlikle... Pelleve ile cilt gençleştirme tedavisinden hemen sonra ciltte kısa süren bir kızarıklık ve deride gerginleşme olur. Ancak bu etki geçicidir. Genelde bir hafta sonra deri bir miktar eski görünümüne döner. Deri altında uyarılan tamir mekanizmalarının etkisi üç ila altı ayda belirgin hale gelir.

Bu uygulama hangi bölgelerde etkili? Gıdı ya da dudak üstü çizgilerine uygulanabilir mi?
En çok uygulama yapılan bölgeler yüz ve göz çevresidir. Bunun yanında çene altı, boyun, el sırtı gibi bölgelerde çok etkili bir tedavidir.

35-50 YAŞ ARASI İÇİN GÜVENLİ BİR TEDAVİ
Pelleve, hangi yaş grubunda daha etkili oluyor?

En iyi etkiyi 35-50 yaş arası vakalarda alıyoruz.

Etkisi ne kadar sürüyor; tekrar etmek gerekiyor mu?
Birincil etki, uygulamadan hemen sonra görülür. Deri gergin, hafif pembe tonda daha gergin ve daha canlıdır. Bu etki bir hafta kadar sürer. Asıl etkiyi ise ikinci aydan başlayarak artan bir şekilde altı ayın sonunda görebiliyoruz. Zamanla kademeli bir düzelme oluşuyor. Elde edilen iyiliğin ortalama bir yıl süreyle kalıcılığı vardır.
 

 


BOTOKS YA DA LAZERLE BİRLİKTE UYGULANABİLİR
Pelleve yöntemi, botoks ve dolgu kadar etkili mi?

Bu yöntem, diğer estetik uygulamalarla kombine edilebilir. Mimik çizgilerin fazlalığı halinde botoksla birlikte uygulanabilir. Gıdısında yağ fazlalığı olanlarda ise lazer lipoliz ile kombine edilebilir.

LEKELENME OLMAZ
Herhangi bir riski var mı?

Kurallarına uygun kullanıldığı takdirde hiçbir riski yok. İşlem sonrası yarım saat içinde düzelen kızarıklık dışında, deride görülebilir bir sorun oluşmaz. Yazında da uygulanabilir. Lazerde görülebilen lekelenme gibi sorunlar olmaz.

Kanser riski var mıdır?
Kanser riski yok ama kanserli vakalara uygulanmıyor.

Neden doktorların uygulaması gerekiyor?
ünkü tıbbi bir uygulama. Diğer tıbbi tedavilerde olduğu gibi yöntemin derideki etkilerini bilen hekimlerce uygulanması esastır.

ÜÇ SEANSTA SONUCA ULAŞILIYOR
FDA ONAYLI: Yaşla birlikte derinin gerginliği azaldığı için aşağı doğru çizgiler oluşur ve yorgun bir görünüm ortaya çıkar. Pelleve, bu yorgun görünümün ve kırışıklıkların tedavisinde etkili yeni bir teknolojidir. FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) tarafından bu amaçla kullanımı 2009'da onaylandı.

EKONOMİKTİR
KISA SÜRÜYOR:
Seans süresi, uygulama bölgesine bağlı olarak 20 ile 45 dakika arasında değişir. Seans sayısı, başlangıç durumuna göre değişebilmekle birlikte uygun aralıklarla üçtür. Erkekler için bu sayı daha fazla olabilir.
AĞRI OLUŞMAZ: 'Ütü' olarak da tanımlanan Pelleve; diğer cilt gerginleştirme yöntemlerinden farklı olarak ağrısız ve anestezi gerektirmeyen bir uygulamadır. Yüzeyde hasar yaratmadığı için hemen gündelik hayata devam edilebilir. Koyu tenlilerde de kullanılabilen ekonomik bir işlemdir.

KREM BİLE GEREKMEZ
Pelleve uygulaması, deri yüzeyinde herhangi bir hasar yaratmadığı için tedavi sonrası kremlerle özel bir bakıma ihtiyaç duyulmaz. Pelleve'nin etkisi çoğunlukla hemen başlar ancak yeni oluşan kolajenin etkisini görmek için iki seans beklemek gerekir. Sigara içenlerde etkisi kısa sürebilir.
 

ESRA TÜZÜN

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA