27 Nisan 2024
  • Ankara20°C
  • İstanbul14°C
  • Bursa13°C
  • Antalya21°C
  • İzmir21°C

GOOGLE +1 NEDİR? NASIL KULLANILIR?

Google hesabınızla giriş yaparak yararlanabileceğiniz Google +1 özelliği, arkadaşlarınızın da sizinle benzer aramalar yapması durumunda sizinle aynı sonuçlara ulaşabilmesi için güzel ve etkili bir yöntem.

Google +1 nedir? Nasıl kullanılır?

11 Mayıs 2011 Çarşamba 13:32

01_d.jpg

Google'ın Google +1 projesi üzerinde bir süredir çalıştığını biliyorduk. Hatta Google +1, Facebook'un sosyal sularında geziyor haberimizle de size bunu bildirmiştik. Duyulmasından kısa bir süre sonra kodların da internete sızması üzerine Google "Kusura bakmayın, daha hazır değil" deyip internete sızan kodu çalışmaz hale getirmişti.

 

 

02_d.jpg

Google hesabınızla giriş yaparak yararlanabileceğiniz Google +1 özelliği, arkadaşlarınıza ve tüm dünyaya o sitenin işinize yaradığını ve tavsiye ettiğinizin bir göstergesi. Arkadaşlarınızın da sizinle benzer aramalar yapması durumunda sizinle aynı sonuçlara ulaşabilmesi için güzel ve etkili bir yöntem.

 

 

03_d.gif

 

Google +1 özelliği bir sosyal ağ değil, ancak sosyal bir uygulama. Google +1 butonu arama sonuçlarında, web sitelerinde görünebileceği gibi Google reklamlarında da yer alacak. Böylelikle reklamlar da kendileriyle ilgili mecralara daha kolay bir şekilde erişebilmiş olacak.

 

 

04_d.jpg

TeknoKulis olarak biz de Google +1'i sitemize entegre ettik daha ilk gününden. Artık Facebook ve Twitter'da paylaşmanın yanında haberlerimize "+1" verebileceksiniz.

  

05_d.png

Google hesabınızdaki ya da Gmail'daki dostlarınızın işaretledikleri +1'li bağlantılar arama sonuçlarınızda daha yukarılarda ve yanında +1 işareti ile yer alacak.

  

06_d.png

Ayrıca Google profillerinde de kişilerin +1 verdikleri bağlantılar toplu halde görünüyor. Bu şekilde dostlarınızın +1 verdiği bağlantıları da doğrudan profilinden görebiliyorsunuz.

 

07_d.jpg

Google +1'i aktif hale getirip kullanmak için öncelikle bir Google hesabına ihtiyacınız var. Eğer Google hesabınız yoksa "Oturum açın" bağlantısına bastıktan sonra "Şimdi bir hesap oluşturun" bağlantısını takip ederek yeni bir Google hesabı oluşturabilirsiniz.

Bir Google hesabı sahibi olduktan sonra ise +1 özelliğini aktif hale getirmek için sağ üstteki "Ayarlar" menüsünden "Google Hesabı Ayarları"nı seçin. 

 

08_d.jpg

 

Açılan ekranda "Google harici sitelerde +1'leyin" yazan satırdaki "Düzenle" bağlantısına tıklayın.
 

 

09_d.jpg

Son olarak da karşınıza gelen ekranda "Etkinleştir" ile başlayan kutucuğu seçin.

Artık Google dostlarınızla beğendiğiniz bağlantıları paylaşabilir, onlara aramalarında yardımcı olabilirsiniz. 

Kaynak : teknokulis.com

Yorumlar
SON DAKİKA