05 Mayıs 2024
  • Ankara12°C
  • İstanbul14°C
  • Bursa13°C
  • Antalya15°C
  • İzmir15°C

GÖZ ALERJİSİNE DİKKAT!

Denizli Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Ömer Eyüpoğlu, göz alerjilerinde önlem alınmaması halinde gözde kalıcı hasar meydana gelebileceğini söyledi.

Göz alerjisine dikkat!

29 Mayıs 2012 Salı 14:30

Göz alerjisinin gözün konjonktiva bölgesinde (göz küresi üzerindeki ve göz kapağı içerisindeki zar) görülen alerjik olduğunu ifade eden Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Ömer Eyüpoğlu, tedavi edilmediği takdirde korneanın ve konjonktivanın zarar görerek kalıcı göz hastalıklarının oluşabileceğini belirtti.

Ömer Eyüpoğlu, bahar mevsiminde havada uçuşan polen ve tozlarla birlikte alerjik hastalıkların da ortaya çıktığını, en sık görülen alerjiler arasında ise mevsimsel göz alerjilerinin geldiğine değindi.

Gözde bulanıklık, kızarıklık, kaşıntı, sümüksü akıntı gibi durumların göz alerjisinin ilk belirtileri olduğunu anlatan Eyüpoğlu, şöyle konuştu: "Hastalık genelde sıcak yaz ayları boyunca sürebilir. Bu hastaların güneş gözlüğü kullanması, tozlu ve sıcak saatlerde sokağa az çıkması, polen ve çiçeklerin bol olduğu alanlardan kaçınması, zaman zaman soğuk su kompresi ile gözlerini kapatarak dinlendirmeleri yararlı olacaktır. Ayrıca, hasta ilacını doktorundan habersiz almamalı ve kullanmamalıdır.”

Vernal (Alerjik) konjonktivitin bölgesel eğilim de gösterdiğine değinen Dr. Ömer Eyüpoğlu, Karadeniz Bölgesi ve Doğu Anadolu kökenli hastalarda bu hastalığın görülme sıklığının daha fazla olduğunu dile getirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA