02 Mayıs 2024
  • Ankara11°C
  • İstanbul12°C
  • Bursa14°C
  • Antalya20°C
  • İzmir16°C

GÖZÜNÜ SEVEN GÜNEŞTEN KORUR

Güneş gözlüğü takmadan güneşe çıkmanın, körlüğe giden ciddi sorunlara neden olabileceği belirtiliyor. Ultraviyole ışınların cilt kadar göze de ciddi zararlar verdiğini söyleyen

Gözünü seven güneşten korur

14 Temmuz 2011 Perşembe 17:00

Güneş gözlüğü takmadan güneşe çıkmanın, körlüğe giden ciddi sorunlara neden olabileceği belirtiliyor. Ultraviyole ışınların cilt kadar göze de ciddi zararlar verdiğini söyleyen Dünyagöz Ataköy Hastanesi'nden Opr. Dr. Mahmut Öztürk, şu bilgileri verdi: "Yoğun şekilde güneşe maruz kalmak; katarakt, makula dejenerasyonu ve retina hastalıklarına neden olabilir. UV ışınları, korneayı kurutabilir, kaşıntı, batma ve yanma yapabilir."

ÖNCE FONKSİYON
Güneş gözlüğü kullanmanın gözü oldukça iyi koruduğuna dikkat çeken Dr. Öztürk, şu uyarılarda bulundu: "Kesinlikle işportadan güneş gözlüğü almayın. Seçiminizi yaparken fonksiyonunu ön planda tutun. Camların homojen renkte olmasına özen gösterin."

GÖZ KAPAKLARINDA YANIK OLUŞABİLİYOR
Dr. Mahmut Öztürk; "Güneşe maruz kalan göz kapaklarında cilt yaşlanması, yaşlılık benleri, cilt kuruluğu ve kırışıklık oluşur. Cilt kanserleri görülebilir. Bunu engellemenin tek yolu kaliteli güneş gözlüğüdür" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA