30 Nisan 2024
  • Ankara13°C
  • İstanbul13°C
  • Bursa14°C
  • Antalya20°C
  • İzmir14°C

GSS 2012'YE ERTELENİYOR, CEZA RAFA KALKIYOR

1 Ekim'de yürürlüğe girecek Genel Sağlık Sigortası uygulaması 2012'ye erteleniyor. 31 Ekim'e kadar başvurmayana verilecek para cezası ise ortadan kaldırılacak.

GSS 2012'ye erteleniyor, ceza rafa kalkıyor

27 Eylül 2010 Pazartesi 17:08

Genel Sağlık Sigortası, sosyal güvenlik reformunun en önemli ayaklarından biri.

Hiçbir sosyal güvencesi olmayanlar da dahil 72 milyon nüfusun tamamını kapsayacak olan sistem, 1 Ekim'de başlayacak, başvurular da Ekim sonuna kadar tamamlanacaktı.

Ancak, Haziran ayında Meclis'ten geçen bir yasayla yeşil kart uygulama süresi 2012 başına ertelenince uygulamada bütünlük için Genel Sağlık Sigortası'nın da ertelenmesi zorunlu oldu.

NTV'ye konuşan Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Emin Zararsız, "Hazırlıklarımızı tamamladık. Parlamento açılır açılmaz bir maddemizdeki ertelemeyi de 1.1.2012 tarihine kadar yasalaşırsa gerçekleştireceğiz" dedi.

Yürürlükteki düzenleme, Genel Sağlık Sigortası için 31 Ekim'e kadar başvurmayanlara 760 lira para cezası öngörüyor. Yasa değişene kadar Sosyal Güvenlik Kurumu, başvuranların işlemlerini yapacak. Ancak yeni yasa çıktığında para cezası ortadan kaldırılacak.

Zararsız, "Kanun değişince bu zorunluluk ortadan kalkacak. Bir tedbir olarak eğer parlamentodan yasa öngörülen süre içinde çıkmazsa geriye doğru yürürlük şeklinde kanunun yürürlüğe girmesini sağlamak mümkün. O zaman da müracaat etmeyen vatandaşlarımıza bildirimde bulunmadığı için verilecek idari para cezası da ortadan kalkmış olur" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA