06 Mayıs 2024
  • Ankara3°C
  • İstanbul9°C
  • Bursa6°C
  • Antalya16°C
  • İzmir11°C

GÜN BOYU OTURANLARA MASA ALTI KOŞU BANDI

ABD'nin en saygın sağlık kuruluşlarından Mayo Clinic'te görevli Doktor James Levine, gün boyu oturmanın ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını ifade etti. Uzun süre boyunca ....

Gün boyu oturanlara masa altı koşu bandı

07 Mart 2012 Çarşamba 10:21

ABD'nin en saygın sağlık kuruluşlarından Mayo Clinic'te görevli Doktor James Levine, gün boyu oturmanın ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını ifade etti. Uzun süre boyunca hareketsiz kalmanın kalp damar hastalıklarına neden olduğunu söyleyen Levine, iş dışında yapılan egzersizlerinde de çözüm olmadığını savundu.

Ayakta çalışmanın daha sağlıklı olduğunu belirten Levine, bu nedenle ABD'li bir firmanın geliştirdiği koşu bantlı çalışma masalarını tavsiye ediyor. Masaların altına monte edilen sessiz koşu bantları, kişi çalışırken yavaş bir tempoda yürümesini sağlıyor. ABD'deki bir şirkette pilot bir uygulama kapsamında 30 çalışma masasının altına yerleştirilen koşu bantları, çalışanların üç kat daha fazla kalori yakmasını sağladı. Kendisinin de çalışırken koşu bandında yürüdüğünü söyleyen Levine, "Son 150 yılda sandalyelerimize mahkûm halde geldik. İş yerinde bütün gün oturduğumuz yetmiyormuş gibi evde de televizyon karşısında saatlerce oturuyoruz. Yeni çalışma masalarıyla bunun önüne geçebiliriz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA